Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Creștere record a prețului oțelului în Europa, din cauza perspectivelor interzicerii importurilor din Rusia

Creștere record a prețului oțelului în Europa, din cauza perspectivelor interzicerii importurilor din Rusia

Preţul oţelului în Europa a revenit la un nivel ridicat record, pe fondul informaţiilor că Bruxelles-ul pregăteşte interzicerea importurilor din Rusia, ca parte a înăspririi sancţiunilor, ceea ce va limita şi mai mult aprovizionarea, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

Preţurile de referinţă pentru rulourile laminate la cald în Europa de Nord au urcat vineri cu 10%, la 1.435 de euro pe tonă, conform datelor săptămânale publicate de Kallanish Commodities Ltd. Şi preţurile la barele de oţel pentru armăturile de beton au atins un nou nivel record. Noile măsurile prin care se interzic importurile de produse de oţel finit din Rusia în UE ar urma să fie adoptate curând, iar traderii au majorat preţurile, aşteptându-se la reducerea aprovizionării.

Uniunea Europeană este o piaţă cheie pentru producătorii de oţel din Rusia, majoritatea oţelăriilor fiind deţinute de oligarhi ruşi, iar UE încearcă să înăsprească sancţiunile impuse după invadarea Ucrainei.

Piaţa se confrunta deja cu probleme din cauza pierderii exporturilor din Ucraina, care în mod normal era al cincilea mare furnizor al Europei. De asemenea, creşterea preţului energiei a afectat operaţiunile la unele oţelării de pe continent, reducând furnizarea. 

Sursa: agerpres.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus