Luni,
15.08.2022
Cer Senin
Acum
21°C

15 milioane de lei: a fost scoasă la licitație modernizarea străzii Viitorului. Cu acel pod sub care se blocau mașinile

15 milioane de lei: a fost scoasă la licitație modernizarea străzii Viitorului. Cu acel pod sub care se blocau mașinile

Primăria Sibiu a lansat procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție a străzii Viitorului pe o porțiune de 350 de metri. Acolo unde nu prea există trotuar, iar strada subtraversează un pod de cale ferată pe sub care, deocamdată, mașinile mai înalte de doi metri nu au loc.

15,5 milioane de lei, cu tot cu TVA, este bugetul alocat acestui contract care ar urma să se întindă pe o perioadă de 14 luni. Primele patru luni ar urma alocate întocmirii unor documentații și a proiectului tehnic, iar după verificarea și recepția acestuia, în termen de zece luni ar urma executate lucrările.

În data de 19 aprilie 2022 a fost stabilit termenul limită de depunere a ofertelor de către firmele interesate, perioada alocată evaluării acestora fiind estimată a se încheia în a doua parte a lunii mai 2022.

Nivelul străzii va fi ”coborât”

Cei 350 de metri de stradă vizați de lucrările de modernizare sunt cuprinși între intersecția cu străzile Târgu Fânului și Moara de Scoarță.

Printre cele mai mari probleme ale sectorului în discuție îl reprezintă faptul că acesta nu este deloc prietenos cu pietonii sau bicicliștii, sub podul CFR există o singură bandă de circulație pentru mașini și nu există trotuar, înălțimea maximă admisă pentru mașini fiind de doi metri, iar lățimea – de 3,6 m, în punctul cel mai îngust.

 

Din cauza celor maxim doi metri disponibili sub podul de cale ferată, pe strada Viitorului au loc adesea accidente

Pe cei 350 de metri de stradă scoasă la licitație în vederea realizării documentațiilor, Primăria intenționează amenajarea a două benzi de circulație de 3,5 m fiecare (inclusiv sub podul CFR), a unui trotuar de 1,5 m pe partea dreaptă (tot așa, inclusiv sub podul CFR), plus a infrastructurii conexe mai sus amintite (de la iluminat cu LED la canalizare metropolitană etc). În zona podului CFR, administrația locală solicită ”coborârea carosabilului cu 1,5 – 1,6 metri”, fapt care generează lucrări destul de ample pentru relocarea utilităților din zonă (spre exemplu, Apă Canal a semnalat prezența unei conducte de apă cu un diametru de 600 de mm, care va trebui relocată și protejată).

Citește și Trei mil. de euro pentru strada unde se ”înfig mașinile în pod”: strada Viitorului, scoasă parțial la licitație

Simulări ale modului în care ar trebui să arate, în viitor, strada Viitorului

Sursa: Primăria Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Eugen

Acum 4 luni

Imi place ca inclusiv in simulari stalpul de iluminare e in mijlocul trotuarului...
Raspunde

Kokos

Acum 4 luni

Dacă atâta-i duce mintea pe "competentii" lui fodor ...
Raspunde

Birtu

Acum 4 luni

Asa este standardul in orasul Sibiu,trotuar foarte ingust si apoi stalpul in mijlocul lui! No problem!
Raspunde

Pilon master

Acum 4 luni

Cum s-ar zice "e prosti de da in stalpi"!
Raspunde

JD Lassabyk

Acum 4 luni

Domnilor, dar nu este mai simplu să fie demontat podul CF ? Mai trece vre-un tren pe acolo ? Are stație la spitalul nr 3 ?
Raspunde

Ciprian

Acum 4 luni

Va fi un dezastru total circulatia rutiera peste podul garii catre si dinspre cart Lazaret, Resita, Lupeni si Gusterita. Era singura alternativa la podul ingust al garii….. poate era mai bine sa se gaseasca o alternativa ( pod nou peste Cibin in capatul sau dupa mag Lidl - Rusciorilui )…… dar se pare ca e greu …..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus