Luni,
27.06.2022
Cer Senin
Acum
13°C

Dialogul surzilor pe tema angajărilor la Ambulanță. Ministerul Sănătății: ”Faceți demersuri!”

Dialogul surzilor pe tema angajărilor la Ambulanță. Ministerul Sănătății: ”Faceți demersuri!”

Serviciul de Ambulanță Mediaș e subdimensionat din punct de vedere al personalului, susține senatorul USR, Claudiu Marinescu, și a trimis adrese în mai multe rânduri la Ministerul Sănătății, după ce instituția a încercat același lucru, fără succes. La trei luni distanță, un secretar de stat răspunde că trebuie făcute demersuri pentru a se suplini numărul de persoane. Adică exact ceea ce făcuse senatorul.

În 30 septembrie 2021, Marinescu trimite o primă adresă la Ministerul Sănătății, însă nu primește niciun răspuns timp de o lună.

Revine în octombrie, de această dată, printr-o întrebare transmisă direct ministrului de atunci, Cseke Attila, prin canalele de comunicare ale parlamentului.

”Menționez că până azi nu am primit niciun răspuns, dar și mai grav este că problema nu a fost rezolvată. (...) Este vorba de substația Serviciului de Ambulanță Județean Mediaș, care sigură serviciile mobile de urgență pentru o populație de peste 122.000 locuitori și care are nevoie de suplimentarea personalului, mai exact a medicilor cu specializarea urgențe, ca parte din echipajele de intervenție ale ambulanței”, susține Marinescu.

Senatorul explică faptul că  demersuri au fost făcute și de Serviciul de Ambulanță Sibiu, dar la fel, ”și acestea au rămas fără răspuns sau rezolvare”, scria parlamentarul.

În ianuarie 2022, îi răspunde secretarul de stat dr. Vass Levente care susține că rezolvarea e simplă: ”trebuie să se efectueze demersuri”.

”Angajarea personalului poate fi realizată în limita statului de funcții și bugetului de venituri și cheltuieli aprobate în prealabil. În situația în care sunt necesare angajări de personal medical și/sau auxiliar fără să existe posturi disponibile aprobate, este necesar să se efectueze demersuri pentru modificarea și aprobarea statului de funcții, precum și pentru bugetarea posturilor ce urmează să fie ocupate”, explică secretarul de stat întărind exact ce spune senatorul. ”Să se facă demersuri”. Dar cui?

Conform Regulamentului-cadru de organizare și funcționare pentru serviciile de ambulanță județene, acestea sunt unități sanitare  publice ”de importanţă strategică, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Sănătăţii, aflată în coordonarea direcţiei / serviciului / departamentului de specialitate din cadrul Ministerului Sănătăţii”.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus