Vineri,
01.07.2022
Ploi Scurte
Acum
22°C

OMS: Mai multe ţări europene au ridicat prea brusc măsurile anti-COVID şi se confruntă cu o creştere importantă a cazurilor

OMS: Mai multe ţări europene au ridicat prea brusc măsurile anti-COVID  şi se confruntă cu o creştere importantă a cazurilor

Mai multe ţări europene, printre care Germania, Franţa, Italia şi Marea Britanie, au ridicat prea brusc măsurile anti-COVID şi se confruntă cu o creştere importantă a cazurilor cu subvarianta BA.2 de coronavirus, a declarat marţi directorul regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Hans Kluge, relatează AFP, citat de Agerpres.

În cadrul unei vizite în Republica Moldova, Hans Kluge s-a declarat "vigilent" cu privire la situaţia epidemiologică actuală de pe continentul european, susţinând totodată că rămâne "optimist".

În prezent, numărul cazurilor de COVID-19 este în creştere în 18 din cele 53 de ţări din zona OMS Europa, potrivit organizaţiei mondiale.

"Ţările în care observăm o creştere importantă (a cazurilor) sunt Marea Britanie, Irlanda, Grecia, Cipru, Franţa, Italia şi Germania", a spus Hans Kluge.

"Aceste ţări au ridicat brusc restricţiile de la 'prea mult' la 'insuficient' ", a estimat oficialul ONU.

Potrivit datelor OMS, numărul de noi cazuri de COVID-19 în Europa a scăzut brusc după ce a atins un vârf la sfârşitul lunii ianuarie, însă a crescut de la începutul lunii martie.

În ultimele şapte zile, în zona OMS Europa au fost înregistrate peste 5,1 milioane de cazuri noi şi 12.496 de decese, crescând numărul total de cazuri raportate de la începutul pandemiei de coronavirus la aproape 194,4 milioane şi numărul deceselor la peste 1,92 milioane.

foto depositphotos.com

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Lol

Acum 3 luni

"Aceste ţări au ridicat brusc restricţiile de la 'prea mult' la 'insuficient' ", a estimat oficialul ONU." Cineva de la TS este confuz rău.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus