Luni,
08.08.2022
Cer Senin
Acum
21°C

Primăria Sibiu anunță începerea reparațiilor pe străzi. Primele artere care intră în lucru

Primăria Sibiu anunță începerea reparațiilor pe străzi. Primele artere care intră în lucru

Primăria Sibiu anunță că începe repararea străzilor din oraș, proces care a început deja de luni pe strada Europa Unită, unde se va înlocui stratul de uzură pe carosabil și trotuare și se vor amenaja parcări cu grilă înierbată. Lucrările vor fi executate de Terra Building.

"Odată cu creșterea temperaturilor, șantierele la obiectivele de investiții din oraș s-au redeschis. De luni, 21 martie au început și reparațiile pe străzi" transmit reprezentanții Primăriei Sibiu printr-un comuncat de presă remis TS.

Potrivit sursei citate, pe parcursul sezonului rece, Direcția Tehnică a alcătuit o listă cu defectele apărute în carosabil care necesită intervenții. Peste iarnă s-a intervenit cu reparații temporare, cu mixtură asfaltică “la rece” însă începând din această săptămână vor începe reparațiile definitive, cu asfalt.

Citește și FOTO – Numeroase gropi pe unele străzi din Sibiu, după iarnă. Reacția primăriei

Primele comenzi au fost emise deja către constructorul SC Terra Building, firma cu care Primăria Sibiu a încheiat un contract pentru execuția acestui tip de lucrări. 

Străzile care vor intra în lucru

- Str. Europa Unită – pe această stradă lucrările au început de luni, 21 martie; se va înlocui stratul de uzură pe carosabil și trotuare și se vor amenaja parcări cu grilă înierbată. 

- Ulterior vor intra în lucru străzile Maramureșului și Cristian, inclusiv sensul giratoriu de la intersecția cu strada Avrig și Calea Poplăcii. Pe acestea va fi înlocuit complet stratul de uzură de pe carosabil. 

- De asemenea, vor începe și lucrările pe str. M. Kogălniceanu, inclusiv sensurile giratorii de pe traseu. Și în acest caz va fi înlocuit complet stratul de uzură.

Străzile anunțate vor intra în lucru etapizat, precizează autoritățile locale. Atunci când încep lucrările pe străzile Maramureșului, Cristian și M. Kogălniceanu, Primăria Sibiu va anunța public data. 

Lucrările se vor executa sub trafic, cu închideri pe tronsoane restrânse și vor fi astfel planificate încât să afecteze într-o cât mai mică măsură traficul. În acest sens, așternerea noului strat asfaltic se va face noaptea, când volumul de trafic este mai scăzut. Cu toate acestea, șoferii vor fi rugați să ocolească aceste străzi în perioada desfășurării lucrărilor pentru a evita blocajele în trafic.

Pe lângă aceste lucrări de reparații ample, va începe în paralel și repararea defectelor punctuale apărute pe străzi. Pe prima comandă emisă figurează intervenții pe aproximativ 40 de străzi din Sibiu. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

Cornelia

Acum 4 luni

Pedagogilor (continuarea Kogălniceanu) a devenit f importanta de cand cu podul de la Surii Mici si de cand cu cartierul Kogălniceanu, leaga zona de vest si acel pod de podul Neculce. Trebuie pus si acolo un asfalt si rezolvate gurile de canal.
Raspunde

"Străzile anunțate vor intra în lucru etapizat, precizează autoritățile locale"

Acum 4 luni

i-a surprins vremea buna de saptamana asta - nu stiau, si evident ca nu sunt pregatiti de munca. Cand sunt gata sa inceapa (probabil pe la 1 mai) au sa vina si ploile.
Raspunde

Xxx

Acum 4 luni

Scrie in caietul de sarcini că gurile de canal trebuie sa fie fix la nivelul asfaltului? Daca nu scrie...o sa vedem cine din primărie e rasponsabil de...omiterea asta! Daca scrie și nu se respecta o sa vedem cine o să aibă curajul sa semneze de recepție și plată pt lucrări neconforme! Odată și odată trebuie sa luam taurul de coarne sa terminam cu asfaltări in bătaie de joc la adresa cetățenilor!!!!
Raspunde

Sofer

Acum 4 luni

Terra Building...... ii clar ce iese....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus