Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
20°C

Șoferi amendați pentru că au transportat păsări în condiții periculoase, pe A1

Șoferi amendați pentru că au transportat păsări în condiții periculoase, pe A1

Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu au efectuat controale pe autostrada A1, în zilele de 18 și 21 martie, ocazie cu care au dat mai multe amenzi. Unii șoferi au fost sancționați pentru că transportau păsări vii fără să respecte normele de protecție.

Controalele au avut ca tematică verificarea respectării legislației sanitare veterinare privind protecția, bunăstarea animalelor și a normelor de biosecuritate pe timpul transportului, a transportului produselor alimentare de origine animală și nonanimală, toate acestea având ca scop final, protejarea sănătății publice și prevenirea transmiterii unor boli majore la animale sau de la animale la om, anunță directorul DSVSA Șerban Țichindelean.

Cu ocazia controalelor au fost verificate un număr total de 35 mijloace auto. Principalele deficiențe constatate se referă la: transport animale vii (păsări), fără a se respecta normele de protecție și bunăstare în timpul transportului; transport de produse alimentare de origine animală cu mijloc auto neautorizat sanitar veterinar și neigienizat, fără documente care să ateste trasabilitatea acestora.

În cadrul acestor acțiuni tematice, ca urmare a constatării deficiențelor menționate, au fost aplicate cinci amenzi, în valoare totală de 28.400 lei.

De asemenea, a fost confiscată, în vederea neutralizării cantitatea de 370 kg. produse alimentare de origine animală destinate punerii pe piață, neetichetate și pentru care nu s-au putut prezenta documente de proveniență care să ateste trasabilitatea acestora.

Controalele au fost efectuate în colaborare cu lucrătorii IPJ SIBIU, Biroul Poliție Autostrăzi, controale în trafic, în două puncte stabilite, pe Autostrada A1, pe raza județului Sibiu.

Citește și Controale surpriză pe A1. Amenzi pentru șoferi fără centură, cu mașini defecte sau chiar cu lapte transportat necorespunzător

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus