Luni,
27.06.2022
Ceata
Acum
15°C

Cinci copii ucraineni sunt internați în spitalele din județul Sibiu. Șapte medici vorbesc limba rusă, la Mediaș

Cinci copii ucraineni sunt internați în spitalele din județul Sibiu. Șapte medici vorbesc limba rusă, la Mediaș

Cinci copii ucraineni au fost internaţi în ultimele zile, în două spitale de stat din judeţ, trei au fost trataţi de medicii de la Spitalul Clinic de Pediatrie din municipiul Sibiu, iar alţi doi sunt îngrijiţi la Spitalul Municipal din Mediaş, unde există câţiva doctori care cunosc limba rusă, au precizat miercuri, directorii celor două instituţii sanitare, pentru AGERPRES.

Doi copii sunt internaţi în Spitalul Municipal din Mediaş. Ei fac parte din grupul de 28 de copii orfani din Kiev, care sunt cazaţi în satul Prod, la o fundaţie.

"Sunt doi copii, de şase ani, un băiat şi o fată, băiatul are angină acută, asta însemnând amigdalită şi fetiţa are o bronhopneumonie. (...) Doamna doctor care se ocupă de copii este vorbitoare de limba rusă. Avem şapte medici în spital vorbitori de limbă rusă", a precizat, pentru AGERPRES, directorul Spitalului Municipal din Mediaş, Constantin Gheorghe Nicorici.

Alţi trei copii au fost internaţi în Spitalul Clinic de Pediatrie în zilele de 17, 18 şi 20 martie, unul cu diabet, altul cu COVID-19 şi celălalt cu infecţie respiratorie. La Urgenţa Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu, medicii au consultat până în prezent 12 copii ucraineni. 

(Agerpres)

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus