Joi,
30.06.2022
Cer Senin
Acum
20°C

În cartierul Ștrand sunt plantați cireși japonezi

În cartierul Ștrand sunt plantați cireși japonezi

50 de arbori și 450 de arbuști sunt în curs de plantare, zilele acestea, în cartierul Ștrand. Cartier care a cunoscut proteste ale localnicilor, la începerea lucrărilor de reabilitare, în vara anului trecut.

În zonele finalizate din cartierul aflat în reabilitare, administrația locală anunță că a început plantările de arbori, arbuști și iarbă. Plantarea a 50 arbori ornamentali (tei, arțar, cireș japonez etc), a 450 de arbuști ornamentali foioși din diverse specii și însămânțarea cu iarbă a unei suprafețe de 35.000 mp sunt lucrările aflate în derulare, potrivit unui comunicat al Primăriei Sibiu remis cititorilor Turnul Sfatului. ”Precizăm că plantările vor continua în acest cartier, pe măsură ce noi zone sunt finalizate”, se arată în comunicatul amintit.

O parter din locuitorii cartierului au protestat în vara lui 2020 împotriva soluțiilor propuse prin lucrările de modernizare a cartierului. Oamenii s-au arătat nemulțumiți de reducerea spațiului verde, dezrădăcinarea gardurilor vii și tăierea a numeroși copaci. Protestele lor, însă, nu au mai avut efect: deciziile erau luate.

Citește și Revoluția Verde din cartierul Ștrand: ”Au scos castanii și au plantat asfalt”

În afară de zonele din Ștrand, administrația anunță că ”imediat ce solul se dezgheață” angajații administrației locale lucrează la noi plantări. ”70 de arbori ornamentali pe bulevardul Victoriei, str. Semaforului, bulevardul Vasile Milea, Piața Prahovei, str. Podului, str. Reșița, în Piața Schiller și pe alte aliniamente stradale din cartiere. Arborii vor suplimenta pe cei existenți sau vor fi puși acolo de unde au fost recoltați arbori bătrâni sau bolnavi. 150 de arbuști ornamentali în giratoriile din oraș. 3.000 de plante bienale și perene în giratorii și în alte zone verzi”, enumeră comunicatul Primăriei.

Citește și Ștrand: cea mai scumpă reabilitare de cartier devine mai scumpă

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Un sibian

Acum 3 luni

nu apuca luna iunie...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus