Duminică,
13.10.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Ștrand: cea mai scumpă reabilitare de cartier devine mai scumpă

Ștrand: cea mai scumpă reabilitare de cartier devine mai scumpă

Ca urmare a creșterii prețurilor, dar și a salariului minim, consilierii locali sunt invitați să aprobe majorarea bugetului alocat reabilitării și modernizării cartierului Ștrand cu mai bine de patru milioane de lei.

45,91 milioane de lei a fost bugetul alocat pentru lucrările de modernizare a cartierului Ștrand, ca urmare a unei hotărâri a Consiliului local Sibiu din 2019. Între timp lucrările au fost atribuite asocierii SC Terra Building SRL & SC Total NSA AG Construct, pentru suma de 42,3 milioane de lei.

În vara aceasta lucrările ar trebui finalizate, dar înainte de reluarea acestora după sezonul rece, administrația locală a inițiat un proiect de hotărâre pentru majorarea bugetului alocat cu 4,22 de milioane de lei, până la un total de 50,13 milioane de lei. Creșterea sumelor alocate este justificată prin ”prevederile clauzei privind ajustarea prețurilor din acordul contractual, prin care se aplică o formulă de ajustare a prețurilor pe durata execuției lucrărilor și faptul că prin aceste ajustări se depășește valoarea indicatorilor tehnico-economici aprobați”.

Citește și Consilier local, despre colțurile parcărilor din Ștrand: „reparați bătaia de joc din imagine”

Cea mai costisitoare reabilitare

Modernizarea a 22 de străzi cu o lungime totală de șase km, parcări cu o suprafață totală de peste 5,4 ha, rețele de apă și canalizare, rețele de curenți, indicatoare și marcaje orizontale, iluminat public și amenajarea unui loc de joacă sunt printre lucrările care fac obiectul contractului pentru care acum se suplimentează bugetul.

Străzile vizate de acest contract sunt Bihorului, Ștrandului, Ștrandului nr. 1, Ștrandului nr. 2, Olteniei, Olteniei nr. 1, Olteniei nr. 2, Doljului, Gorjului, Sălajului, Oașului, Hațegului, Vrancei, Vrancei nr. 2, Bucovinei, Bârsei, Prof. Ioan Moga, Prof. Ioan Moga de la nr. 1 până la nr. 9, intrare Dimitrie Cantemir, prof. Aurel Decei, Ioan Ababei și prof. Aurel Popa. Cele mai lungi dintre aceste străzi sunt Ștrandului și prof. Aurel Popa, de 526, respectiv 564 de metri.

Locul de joacă nou creat urmează a fi amplasat în apropierea străzii Ștrand 2, pe o suprafață de 400 de mp. Reabilitarea cartierului Ștrand este realizată în cadrul celui mai mare contract atribuit de administrația locală pentru viabilizările cartierelor orașului.

Lucrările au generat și nemulțumiri ale unor cetățeni, care au acuzat că se reduce din spațiul verde pentru a face loc căilor de circulație și parcărilor.

În replică, Primăria a promis că la final vor fi plantați sute de arbori și arbuști.

Citește și Revoluția Verde din cartierul Ștrand: ”Au scos castanii și au plantat asfalt”

      VIDEO Modernizarea Ștrandului a ajuns la 60%. ”Se pregătesc sute de arbori și arbuști”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Cora, du-te si lasa-ne!

Acum 2 ani

Asta nu e reabilitare, e Cernobâlizare! Din primărie, începând cu Fodor, Leca, Palade, până la ultima fosilă care ar trebui să coordoneze și să urmărească lucrările, toți ar trebui să fie fugăriți din Sibiu cu furcile! Plecați toți, ****!

Raspunde

Karl-Otto von Prepuzzenessen

Acum 2 ani

Noi, umilii locuitorii carterului Ștrand, ne plecăm capetele în fața doamnei primar Fodor, doamnei Leca, domnului Palade și tuturor funcționarilor cu atribuții în coordonarea și urmărirea lucrărilor, cu veșnică recunoștință și cu nemărginită mulțumire! Pentru noi nu e important că lucrările trebuiau finalizate în noiembrie 2021, vom aștepta vara sau sfârșitul lui 2022 în tăcere și gratitudine. Nu contează că Terra și NSA au făcut treabă exclusiv la batjocură, pe zeci de milioane de lei. Nu contează că nimeni, dar nimeni nu a descins în teren să urmărească lucrările. Nu contează că peste tot sunt: mizerie, moloz, bolovani, șanțuri, noroi, lucrări executate aiurea, cabluri, pământări. Nu contează că s-a înjumătățit suprafața verde și a fost înlocuită cu pietre și ciment. Nu contează! Vrem doar să le mulțumim celor anterior amintiți că ne-au mâncat 10 ani din viață! ****

Raspunde

Octavian

Acum 2 ani

Să trăim s o mai vedem și pe asta,cu plantări de arbori etc.,că de promisiuni ne este podul plin și de lucrări executate de mântuială fără logică.....
Raspunde

Dd

Acum 2 ani

Locul de joaca e binevenit, dar o parcare ar fi si mai buna, daca e lotul de pe Aron Cotrus si N Beldiceanu. Loc de joaca mai este in apropiere, pe str Cantemir. Apropo, urmariti cum s-au instalat semnele de circulatie. Intersectia dintre Ioan Albabei si Aurel Popa este un real pericol : este partial semnalizata, avand prioritate la 90 grade fara stop pe linie dreapta. In cazul unui accident cine raspunde?
Raspunde

Filomina Corfescu

Acum 2 ani

Ne inchinam primariei saxone care ne-a facut din tarani fomisti, domni de oras, bogati si prosperi!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus