Sâmbătă,
20.07.2024
Ploi Scurte
Acum
20°C

OMV va continua să plătească în euro pentru gazele cumpărate din Rusia: avem contracte în vigoare şi ele nu prevăd plata în ruble

OMV va continua să plătească în euro pentru gazele cumpărate din Rusia: avem contracte în vigoare şi ele nu prevăd plata în ruble

Directorul OMV a anunţat miercuri că grupul austriac va continua să plătească în euro pentru gazele cumpărate din Rusia, în pofida deciziei preşedintelui Vladimir Putin conform căreia Rusia nu va mai accepta plăţi în dolari sau euro pentru livrările sale de gaze naturale către ''ţările ostile'', informează AFP, citat de Agerpres.

"Desigur că vom continua să ne reglăm plăţile în euro şi nu în ruble. Nu avem o altă bază contractuală. Nu mi-ar fi permis să fac altfel. Nu ne-a sunat nimeni (-din partea rusă-n.r.), avem contracte în vigoare şi ele nu prevăd plata în ruble. Deocamdată voi aştepta să văd dacă ne va contacta cineva", a declarat directorul general de la OMV, Alfred Stern, pentru postul austriac de televiziune Puls 24.

Aproximativ 80% din gazele naturale utilizate în Austria sunt importate din Rusia, iar OMV le cumpără de la grupul Gazprom.

În urmă cu câteva zile, Alfred Stern a avertizat că înlocuirea livrărilor ruseşti de energie nu va fi simplă şi va necesita investiţii mari în infrastructură, de exemplu în terminale de gaze. "Austria nu are acces direct la terminale de gaze lichefiate. În prezent există doar opţiuni limitate pentru a aduce gaze lichefiate în Austria", a spus Alfred Stern, adăugând că o terminare a contractului cu Gazprom nu este avută în vedere în prezent.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea - 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti. 

foto depositphotos.com

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Aiureala

Acum 2 ani

OMW, are gura cam mare si urat mirositoare... cam ca media vestica. Pai daca iti cer ruble, le vei da ruble, daca nu vrei sa ramai fara gaz, sarakie !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus