Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Un bărbat a suferit arsuri pe 80% din corp, în urma incendiului de pe strada Ulmului. A explodat o butelie

Un bărbat a suferit arsuri pe 80% din corp, în urma incendiului de pe strada Ulmului. A explodat o butelie

Actualizare, ora 20.21

Un bărbat de aproximativ 62 de ani are arsuri pe 80% din suprafața corpului în urma incendiului din această seară, de pe strada Ulmului din Sibiu.

Din informațiile transmise de ISU Sibiu, de la fața locului, incendiul a pornit de la o anexă gospodărească, lipită de casa de locuit unde bărbatul a încercat să utilizeze un aragaz racordat la o butelie. Aceasta a explodat, producând rănirea gravă a bărbatului, precum și izbucnirea incendiului.

Bărbatul a suferit arsuri pe 80% din suprafața corpului și a fost transportat de urgență la UPU Sibiu.

De asemenea o persoană de sex feminin de aproximativ 48 de ani a suferit un atac de panică și a fost evaluată medical, însă a refuzat transportul la spital.

În urma incendiului, au ars anexa gospodărească, parterul locuinței cu bunurile aferente și aproximativ 20 mp din acoperiș.

Totodată, din cauza fumului și căldurii s-a degradat și etajul casei.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic produs de explozia buteliei.

Măsuri de prevenire:

‼️Pentru siguranța dumneavoastră și pentru a vă proteja locuința de un posibil incendiu, aveți grijă la modul de exploatare a sistemelor și a mijloacelor de încălzire și respectați măsurile de prevenire a incendiilor.

‼️ Pentru înlăturarea pericolului de explozie sau de incendiu, vă recomandăm:

❌nu folosiți aparate de utilizare (aragazuri, plite, maşini de gătit etc.) cu defecţiuni sau improvizaţii. Repararea şi întreţinerea acestora să se facă numai prin unităţi autorizate.

❌ nu modificați instalaţiile de gaze fără aprobări legale şi prin intermediul unor persoane neautorizate;

✅ verificați permanent starea furtunurilor flexibile prin care sunt racordate aparatele de utilizare la instalaţia de gaze naturale. În situaţiile în care apar fisuri, crăpături etc. înlocuiți-le cu altele omologate, cu ajutorul persoanelor autorizate.

⚠️ATENȚIE!!! Pentru verificarea etanşeităţii se va utiliza numai soluţie de apă şi săpun.

✅ Reparați și izolați, dacă este cazul, coșurile de fum.  Asiguraţi-vă că acestea sunt curățate corespunzător și că jarul sau scânteile din sobă nu pot ajunge pe materialele combustibile din structura acoperișului!

De asemenea, pentru prevenirea intoxicaţiilor cu fum se recomandă montarea detectoarelor de incendiu în locuințe, în vederea semnalizării din timp a utilizatorilor referitor la eventualele acumulări de fum și gaze toxice.

Un bărbat este rănit și primește ajutor medical în urma unui incendiu produs în municipiul Sibiu, pe strada Ulmului.

Serviciul de Ambulanță Sibiu a trimis la fața locului un echipaj de tip B pentru a evalua situația bărbatului și pentru a-l transporta la spital. ”Împreună cu forțe ISU se asigură asistență medicală potențialelor  victime”, anunță Ambulanța.

Victima este conștientă și i se acordă îngrijiri medicale.

Din primele informații, incendiul a cuprins o casă formată din parter și etaj.

ISU Sibiu a mobilizat de urgență următoarele forțe: o autospecială de stingere, o autospecială de intervenție la înălțime (autoscară) și un echipaj SMURD cu medic.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2742

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus