Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

480.000 de lei: administrația Spitalului de Pediatrie Sibiu va primi stimulente financiare

480.000 de lei: administrația Spitalului de Pediatrie Sibiu va primi stimulente financiare

În jur de 20 de persoane care fac parte din personalul administrativ al Spitalului de Pediatrie de la Sibiu vor primi stimulente financiare în limita a două salarii de bază minime brute pe țară garantate în plată. Acești bani vor fi acordați pentru a-i motiva, pentru a crește performanța, pentru a diminua discrepanțele dintre veniturile personalului medical și cele ale personalului de specialitate administrativ și pentru a atrage personal tânăr. Valoarea totală a acestor stimulente este de 480.000 lei, sumă ce va fi suportată din veniturile proprii ale instituției. 

Citește și „Dr. Iulia Simina, singurul medic primar pneumolog pediatru din Sibiu: „trebuie să restabilim conexiunile medic – pacient”

Pe masa consilierilor locali se află spre aprobare o hotărâre prin care se vor acorda stimulente financiare lunare personalului administrativ de specialitate din cadrul Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu, în limita a două salarii minime brute pe țară din veniturile proprii ale spitalului. 

Managerul Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu va răspunde de modul de implementare a mecanismului de acordare a acestor stimulente financiare. Unul dintre motivele pentru acordarea acestor bani este reducerea discrepanței dintre salariile cadrelor medicale și cele ale personalului administrativ, suma totală prevăzută pentru stimulente fiind de 480.000 lei.

„În urma creșterilor salariale pentru anul 2022 la personalul medical, s-a creat o discrepanță între veniturile acestei categorii de angajați și veniturile personalului administrativ de specialitate, urmărindu-se astfel reducerea acestei discrepanțe. Acordarea acestor stimulente financiare nu presupune un efort financiar suplimentar deoarece se încadrează în bugetul pentru anul 2022 în care a fost prevăzută suma de 480.000 lei, sumă ce va fi suportată din veniturile proprii ale instituției noastre. Stimulentele financiare se stabilesc și se acordă cu respectarea prevederilor art. 25 alin. (2) din Legea cadru nr. 153/2017, respectiv cu încadrarea sporurilor în procentul maxim legal de 30%. Modalitatea lunară de acordare a stimulentelor va fi stabilită prin Regulamentul de acordare a stimulentelor financiare întocmit de către Comitetul Director, în limita a două salarii de bază minime brute pe țară garantate în plată, regulament care va fi supus aprobării Consiliului de Administrație al Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu”, se arată în hotărâre.

Acordarea stimulentelor financiare personalului de specialitate administrativ din spital are în vedere realizarea unor obiective printre care motivarea categoriilor de personal competent împotriva migrării profesionale, stimularea personalului pentru creșterea performanței și a veniturilor spitalului, precum și pentru implementarea și îmbunătățirea sistemului operațional de proceduri și protocoale ale spitalului, dar și atragerea de personal, tineri specialişti în serviciile cu deficit de personal.

Potrivit medicului Ioana Mătăcuță, purtător de cuvânt al spitalului, este vorba de aproximativ 20 de angajați din administrația spitalului. Dintre aceștia fac parte directorul financiar, contabilul, şefii de serviciu, şefii de birou, consilierul juridic, referenţii de specialitate, economiştii, inginerii, operatorul de calculator, magazionerul şi arhivarul.

Stimulentele financiare vor fi acordate în raport cu responsabilitatea şi complexitatea activităţii personalului administrativ, respectându-se ierarhia funcțiilor şi nivelul studiilor după criterii-cadru care vor fi clare şi cuantificabile. Se vorbește aici despre calitatea muncii, cantitatea muncii, relațiile de muncă, participarea la elaborarea şi implementarea procedurilor operaţionale şi protocoalelor spitalului, calificativele obţinute la evaluările anuale în ultimii 3 ani, supraîncărcarea şi răspunsul pozitiv la sarcini suplimentare și despre activităţile de înaltă performanţă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus