Sâmbătă,
02.07.2022
Partial Noros
Acum
24°C

VIDEO – Culoarea roșie la semafor, mai mult o recomandare în Sibiu

VIDEO – Culoarea roșie la semafor, mai mult o recomandare în Sibiu

Imaginile surprinse în traficul sibian arată că se înmulțesc încălcările legilor circulației. În unele cazuri, cum este traversarea unei intersecții pe culoarea roșie a semaforului, aceste nerespectări pot avea consecințe grave.

Un sibian a surprins zilele trecute, cu ajutorul unei camere de filmat montată pe bordul mașinii, mai multe autovehicule trecând pe roșu. Scena s-a petrecut joi, 24 martie, pe Bulevardul Vasile Milea, la intersecția cu strada Nicolae Iorga. Nu mai puțin de trei mașini trec prin intersecție deși semaforul arată roșu.

”Efect de turmă sau poate culoarea roșie înseamnă altceva la ei”, spune autorul filmării.

Cazul prezentat mai sus nu reprezintă o raritate în traficul sibian. În cusul zilei de vineri, șoferul unui ATV a fost filmat cum conduce periculos și agresiv pe Calea Cisnădiei, ignorând regulile de circulație și bunul simț. Mai întâi el a urcat cu ATV-ul pe trotuar și devansează întreaga coloană de mașini care circulau regulamentar și stăteau în trafic. Câteva secunde mai târziu, la intersecția cu strada Gh. Dima, șoferul a luat virajul cu prea mare viteză și s-a răsturnat.

Datele statistice ale Poliției pentru anul 2021 arată că în tot județul Sibiu s-au produs 536 de accidente rutiere, cu 174 în plus față de anul precedent, iar 21,4% dintre acestea au fost raportate ca fiind accidente rutiere grave. 36% din totalul accidentelor comise pe raza judeţului Sibiu, respectiv 194, au fost în municipiul Sibiu.

”În municipiul Sibiu, din totalul accidentelor rutiere înregistrate, cele mai multe s-au produs pe străzile Calea Dumbrăvii (14 accidente rutiere), Ștefan cel Mare (13 accidente rutiere) și Șos. Alba Iulia (12 accidente rutiere)”, explică oficialii IPJ Sibiu.

Mai multe detalii pe acest subiect găsiți aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Claus

Acum 3 luni

Am niste rugina pe o aripa ,unde gansesc si eu un daltonist de asta?
Raspunde

Asen

Acum 3 luni

In Sibiu nu mai exista politie rutiera, in trafic este legea junglei, nu se mai respecta semafoare, prioritati, parcari, treceri de pietoni, nimic. Daca ar fi politia pe strazi, ar suspenda zilnic minim 200 permise doar in municipiu, iar amenzii cu sutele
Raspunde

Dragos

Acum 3 luni

Nu ar fi mai eficient ca in loc sa ne prezinte date statistice, Poliția sa își trimită agenții pe străzile respective…?
Raspunde

Ionel

Acum 3 luni

Sa nu uitam de atv-uri ( neinmatriculate, neasigurate) , trotinete, scutere, etc, azi a fost plin orasul de ele, cel putin atv-urile ambalate la maxim scot un sunet infernal
Raspunde

Asd

Acum 3 luni

pai militia rutiera in sibiu nu mai exista deci nu trebuie sa ne miram (au fost toti acuzati pentru mita)... seful politiei sibiu este un incapabil sa conduca aceasta insitutie si restul militiei stau doar prin masini si consuma benzina degeaba...
Raspunde

2cents

Acum 3 luni

Strict referitor la semaforizarea respectivei intersectii: poate ar merita sa fie facuta o mica reconfigurare?
Raspunde

Ion Iliescu

Acum 3 luni

Sa va prind numa in jurul aripilor mele indoite oricum cu scootere si atv-uri .... ce placere am sa va pischk sa cadeti in cap....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus