Duminică,
26.06.2022
Cer Senin
Acum
20°C

CNA a amendat Antena 3 după ce a preluat fără acord o investigație despre pandemia Covid

CNA a amendat Antena 3 după ce a preluat fără acord o investigație despre pandemia Covid

Antena 3 va plăti 10.000 de lei pentru că a adus acuzaţii postului public, fără să aducă dovezi şi fără să contacteze persoanele implicate, decide CNA. Acuzaţii pe care le-a făcut preluând, fără acord, zeci de minute din documentare produse de TVR, anunță Pagina de Media.

Unul din cele două documentare viza anchetele publicate în Turnul Sfatului privind felul în care s-au desfășurat unele tratamente ale bolnavilor COVID internați în secțiile ATI ale Spitalului Județean Sibiu, pe parcursul primelor luni de pandemie.

Citește și:

Emisiunea TVR pornită de la ”Cazul ATI Sibiu”, ”furată” de Antena 3. ”Mihai Gâdea a făcut rating pe seama producțiilor realizate de mine”

Antena 3 a preluat mai bine de 30 de minute din două documentare TVR, fără să ceară acordul televiziunii publice în prealabil.

Cele două investigaţii realizate de TVR în spitale din România, una la Sibiu şi una la Arad, au făcut parte din programul „Dosar România” şi au fost preluate în cadrul emisiunii Sinteza zilei, din 31 ianuarie 2022, fără ca realizatorul lor, Răzvan Butaru, să fie contactat pentru a-şi da acordul.

Apoi, fragmentele preluate nu au fost marcate ca fiind doar fragmente, ci au fost tăiate şi remontate de Antena 3, au acuzat oficialii TVR.

Mai mult decât atât, în timpul emisiunii Sinteza Zilei, Antena 3 a acuzat televiziunea publică de cenzură pentru că aceste investigaţii au fost difuzate la 10 luni de la primele filmări.

Postul public a acuzat şi că fragmentele preluate de la TVR au fost puse pe Antena Play, au fost monetizate, iar apoi au fost scoase.

În urma acestei preluări, TVR a anunţat că va da în judecată Antena 3.

„Nu ne-a căutat nimeni pentru a prelua aproape 30 de minute de emisiune. (…) Nu cred că e normal ca o televiziune, oricare ar fi ea, să preia emisiunile altei televiziuni şi să se împăuneze cu ele“, a declarat Răzvan Butaru, autorul acestor investigaţii, în şedinţa publică a CNA de astăzi, 8 martie.

Antena 3 a recunoscut că a greşit prin faptul că nu l-a contactat pe realizatorul investigaţiilor, Răzvan Butaru, pentru a-i cere acordul de preluare.

Însă a invocat faptul că începând chiar de a doua zi de la difuzare, respectiv 1 februarie, a făcut demersuri pentru a stabili o întâlnire cu reprezentanţii TVR şi de a plăti drepturi de autor.

„Antena 3 a făcut toate eforturile, şi colegiale, şi formale, şi informale pentru a regla o greşeală, greşeala fiind faptul că domnul Butaru nu a fost contactat direct şi nu i s-a cerut acordul. (…) Nu este vorba despre o remontare, ci despre lipsa unui singur fragment care mai era în documentar: 13 minute (Arad) şi 6 minute (Sibiu).

Pe ecran a fost menţionată sursa, Mihai Gâdea a făcut referire la demersul televiziunii publice şi a echipei de la Dosar România şi a lui Răzvan Butaru”, a spus Norina Ionescu, reprezentantul Antenei 3 în şedinţa CNA din 8 martie.

Citește și: 

Analiză. Teama spitalelor de a prezenta datele legate de morții Covid: din 13 instituții, doar 5 au răspuns. 69%, procentul de mortalitate în ATI Sibiu

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Silviu

Acum 3 luni

Hahaha, 10.000 lei! Pe bune? Asta-i amenda? Cate minute de publicitate inseamna 2000 euro?
Raspunde

Kokos

Acum 2 luni

Maxim 1 minut!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus