Joi,
26.01.2023
Innorat
Acum
-0°C

Sibienii sunt invitați să participe la realizarea celui mai mare flash mob dance din România

Sibienii sunt invitați să participe la realizarea celui mai mare flash mob dance din România

Colegiul Național ,,Gheorghe Lazăr” împreună cu Asociația Sportivă „Alegria Sibiu” organizează în luna aprilie cel mai mare Flash Mob Dance din România. În spatele organizării sunt Claudia și Laurențiu Fugaru, instructori și manageri la Asociația sportivă, ea fiind și profesor de sport la colegiu. Prin acest eveniment se dorește transmiterea unui mesaj puternic de pace indiferent că este vorba despre fenomenul de bulling din școli, conflictele dintre generații, conflicte religioase sau de marile războaie ale umanității. Oricine dorește se poate înscrie să participe la acest flash mob.

Claudia Fugaru este instructor la Asociația Sportivă Alegria Sibiu și profesor de Educație fizică la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu. Ea este cea care s-a gândit la organizarea celui mai mare flash mob dance din România prin care să invite sibienii la mișcare și, în același timp să transmită un mesaj puternic de pace, indiferent de natura agresiunii.   

„Dansăm împreună pentru a transmite mesajul nostru de pace pentru întreaga lume. Conflictele, indiferent de natura sau de mărimea lor, nu au rezolvat niciodată problemele. Indiferent că este vorba despre fenomenul de bulling din școli, conflictele dintre generații, conflicte religioase sau de marile războaie ale umanității, toate acestea sunt doar forme diferite de manifestare ale acelorași slăbiciuni umane. Astăzi, poate mai mult ca oricând este nevoie sa ne ascultăm unii pe alții, să ne acceptam așa cum suntem și să fim ÎMPREUNĂ”, este textul care însoțește anunțarea evenimentului.

Contactată de reporterul Turnul Sfatului, Claudia spune că idea acestui proiect i-a venit după anii de pandemie și în contextul conflictelor din Ucraina.

„Din cauza pandemiei, la educație fizică nu am putut organiza orele la interior și atunci de multe ori le-am făcut afară, iar atunci când starea vremii nu ne-a permis le-am desfășurat în interior. Atunci am reușit să trimitem informații și verbal și video elevilor dar, după doi ani de pandemie, eu am observat că multor elevi le este greu să se readapteze unui orar, pentru că mulți dintre ei s-au obișnuit în on line, li s-a părut mai comod și nu i-am văzut într-o stare foarte bună. Mai mult, când am crezut că scăpăm de pandemie au izbucnit conflictele în Ucraina. Astfel ne-am decis să transmitem un mesaj prin acest flash mob. Spunem nu violenței, suntem diferiți, trebuie să ne acceptăm și ideea mi-a venit să transmitem acest mesaj dar și să scoatem sibienii la mișcare, indiferent de vârstă”, spune Claudia.

Cel mai probabil evenimentul va avea loc în data de 9 aprilie. Incertitudinile constau în aprobările care trebuie primite și pentru care s-au făcut demersuri, dar și în starea vremii din acea zi.

Claudia spune că, până acum, toți cei care au auzit de proiect, elevi, profesori, părinți, conducerea colegiului au fost foarte încântați și și-au arătat dorința de a participa și susținerea. Lista înscrierilor rămâne însă deschisă pentru oricine dorește să transmită mesajul de pace (copii, adolescenți, tineri, părinți, etc.), indiferent dacă au mai dansat sau nu (coregrafia are pași simpli, dar de efect).

Repetițiile generale vor avea loc marți, 29 martie și joi, 31 martie, începând cu ora 17.00 în zona Dedeman, către troiță. 

La flash mob vor participa și cursantele noastre din Mediaș dar și elevi din județul Sibiu. În acest proiect sunt implicați și elevii ciclului primar și gimnazial coordonați de cadrele didactice de la mai multe școli din Sibiu. De asemenea și-au anunțat intenția de a participa la flash mob persoane din afara județului Sibiu.

Toți cei interesați pot accesa linkul către grupul privat de pe facebook de unde vor afla toate detaliile.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus