Vineri,
07.10.2022
Ceata
Acum
3°C

Vaccinul Covid ar putea fi introdus în Planul Național de Vaccinare. S-a administrat în medie un vaccin pentru fiecare sibian. În realitate, mai mult de jumătate nu s-au vaccinat

Vaccinul Covid ar putea fi introdus în Planul Național de Vaccinare. S-a administrat în medie un vaccin pentru fiecare sibian. În realitate, mai mult de jumătate nu s-au vaccinat

De la debutul campaniei de vaccinare și până la finalul săptămânii trecute, s-au administrat în județul Sibiu 424.522 doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2, în cadrul etapelor din Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 în România, însă în aceste zile tot mai puțini oameni se mai prezintă la centrele de vaccinare.

Asta înseamnă 424.522 de doze la o populație de 401.168 de locuitori, rezultând în medie o doză pentru fiecare sibian. În realitate, însă procentul de vaccinare Covid a ajuns în municipiul Sibiu la aproape 50%, iar în județ sub 45% din populație.

Dacă în alte județe s-a luat deja decizia închiderii centrelor de vaccinare, în județ acestea mai funcționează, însă cel mai probabil se vor închide în următoarele săptămâni.

”Există o inițiativă a Ministerului Sănătății pentru introducerea vaccinului Covid în Planul Național de vaccinări, dar nu au sosit încă normele metodologice de aplicare. Atunci vom ști cum procedăm”, a transmis directorul executiv adjunct în sănătate publică al DSP Sibiu, dr. Adela Morar.

Până la finalul săptămânii trecute au fost imunizate, în total, 193.342 de persoane cu prima doză de vaccin, 157.628 persoane cu cea de-a doua doză și 73.551 de persoane cu cea de-a treia doză.

În cadrul Campaniei de vaccinare a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 – 11 ani au fost vaccinați până în prezent 499 de copii.

Se închid toate centrele de vaccinare

Toate centrele de vaccinare împotriva COVID-19 din afara spitalelor urmează să fie închise în următoarele 30 de zile, prevede un proiect de Ordonanță de Urgență, astfel că începând cu data de 1 iulie, vaccinarea împotriva COVID-19 se va putea face exclusiv în cabinetele medicilor de familie.

Începând cu data de 1 iulie 2022, activitatea de vaccinare împotriva COVID 19 se va realiza exclusiv prin cabinetele de asistenţă medicală primară organizate conform prevederilor OUG 124/1998 privind organizarea şi funcţionarea cabinetelor medicale, republicată, în cadrul programului naţional de vaccinare derulat de Ministerul Sănătăţii, conform documentului.

Citește și:

Analiză. Teama spitalelor de a prezenta datele legate de morții Covid: din 13 instituții, doar 5 au răspuns. 69%, procentul de mortalitate în ATI Sibiu

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

@@@

Acum 6 luni

Se mai vaccineaza cucu!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus