Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Fetiță de 4 ani lovită de o șoferiță, după ce s-a dat jos din mașină fără să se uite cu atenție

Fetiță de 4 ani lovită de o șoferiță, după ce s-a dat jos din mașină fără să se uite cu atenție

O fetiță de patru ani a fost lovită de mașină în timp ce cobora dintr-un autoturism, pe Aleea Haiducului. Polițiștii recomandă ca părinții să nu mai oprească mașinile neregulamentar în vecinătatea grădinițelor și a școlilor, pentru a evita producerea unor astfel de accidente.

Din primele constatări rezultă că fetița „a coborât dintr-un autoturism pe partea carosabilă și a fost acroșată de un autoturism condus de către o tânără în vârstă de 23 de ani, din jud. Vâlcea”, transmite Elena Welter, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Un echipaj al Ambulanței Sibiu a preluat-o pe micuță și a transportat-o la spital, având un traumatism cranio-facial, anunță Genu Scridon, reprezentant SAJ.

Polițiștii rutieri desfășoară cercetări în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor producerii acestui accident. Nu sunt probleme de trafic în zonă.

Poliția Sibiu: copiii sunt imprevizibili. Dați dovadă de responsabilitate

Autoritățile atrag atenția tuturor șoferilor care își transportă copiii la grădiniță sau școală să fie conștienți de riscurile pe care le presupun atât coborârea copiilor din auto pe partea carosabilă, cât și oprirea mașinilor lângă sau chiar pe trecerile pentru pietoni din preajma unităților de învățământ.

„Țineți cont de faptul că un copil este imprevizibil și chiar și ținut de mână poate face un pas în fața unui alt auto, cu dumneavoastră, stimate părinte, lângă el sau nu.”

„Opririle obturează la maxim vizibilitatea asupra trecerilor pentru pietoni ceea ce crește puternic riscul de accidentare a pietonilor. Dați dovadă de responsabilitate și oferiți-le copiilor dumneavoastră un exemplu de comportament pozitiv, de grijă față de siguranța celorlalți, chiar dacă acest lucru presupune parcurgerea pe jos a unei distanțe de 10 – 50 de metri până la intrarea în grădiniță sau școală. Totodată, le reamintim șoferilor de necesitatea de a circula cu viteză redusă în preajma unităților de învățământ, îndeosebi în zona trecerilor pentru pietoni”, mai arată autoritățile.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Gigi

Acum 1 an

"Polițiștii RECOMANDĂ ca părinții să nu mai oprească mașinile neregulamentar" Recomandă?!?!?!? Parca instituția asta se ocupa cu amenzi, nu? O campanie de o lună cu amenzi pentru cei care parchează în zone "nerecomandate" ar mai domoli curajul șoferilor sibieni de a parca ilegal. O campanie de succes a fost cu mulți ani în urma cea cu amenzile date pentru neacordarea priorității la trecerea de pietoni. Atunci a funcționat și efectele pozitive le resimțim și acum: chiar dacă mai sunt mici excepții, nu mai suntem o țară bananieră când vine vorba de acordarea priorității la trecerea de pietoni.
Raspunde

Alex

Acum 1 an

Valcea ..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus