Duminică,
17.08.2025
Ploi Moderate
Acum
21°C

Am mâncat la Hug the Plate. Pentru tineri

Am mâncat la Hug the Plate. Pentru tineri

De la Hug the Mug s-a ajuns la Hug the Plate. Nu într-unul, ci în două locuri din Sibiu – unul pe Oituz și altul în mall. Cu alte cuvinte, tinerii sibieni frumoși care au început cu o cafenea pe stil occidental, au dezvoltat și o rețetă de bistro, pe care o oferă sub formă de franciză.

Noi am fost la bistro-ul deschis în mall-ul de lângă gară, într-o după-amiază mai târzie. Hug the Plate e printre cele mai mari restaurante de acolo. Mărginit din două laturi de pereți de sticlă, locul este foarte luminos și are acces și la terasa de pe clădire. Mesele sunt mici, semn că locul nu e unul destinat meselor îmbelșugate, ci mai degrabă poveștilor care să fie însoțite de ceva frugal. Povești la care să te tot întinzi tolănit pe canapele și scaunele chiar confortabile. 

Tinerească. Asta ar fi cam cea mai bună descriere a atmosferei locului. E plin de adolescenți, de tineri, inclusiv cei din spatele tejghelei fac parte din această categorie de vârstă. Iar cu ei intri inevitabil în contact, din moment ce locul este cu autoservire: ajungi, ceri meniul de la bar, decizi și te întorci la bar să dai comanda și să plătești. Iar dacă ești refugiat ucrainean, la Hug the Plate iei masa gratuit (au fost printre primii în Sibiu care au oferit sprijin refugiaților din calea războiului).

Meniul este clar adresat tot noii generații. O întreagă pagină este alocată preparatelor ”breakfast & brunch”. În fapt, o seamă de variațiuni pe două teme: omlete și sandvișuri (sau toasturi, dacă vreți). Bacon, ciuperci, brânzeturi, cârnăciori, guacamole somon sau pui sunt printre ingredientele care asigură variațiunile pe temele date.

Meniul include și patru feluri de salate, câteva feluri de ”club sandwich”, ”quiche-uri” (adică tarte franțuzești cu tot felul, de la somon, la pui, zucchini sau roșii) și o supă de sezon (la ora la care am fost noi, supă nu mai aveau). Plus nouă feluri de tagliatelle gătite cu diferite ingrediente alături și câteva deserturi. Am vrut să aleg tarta cu lămâie, dar – la ora aceea – se terminase și aceea, așa că am ales-o pe cea recomandată, cu ciocolată și fistic.

După ce dai comanda, primești un fel de pager să ți-l aduci la masă. Iar atunci când e gata ceea ce ai comandat, începe să sune. La noi a durat 25 de minute să sune pagerul. Pe care îl opresc din butonul de pe spate, dau să mă ridic și drăcovenia începe iar să sune. Îl opresc iar și îmi ridic privirea către bar: băiatul zâmbea de după tejghea cu două farfurii în mână.

Ne învârtim puțin în jurul tejghelei zâmbindu-ne reciproc și mă întorc cu cele două farfurii și tacâmurile. Plus o linguriță pentru cafea: nu mai aveau tacâmuri și pentru desert.

Iar în tot soarele acela fain de primăvară care curgea prin geamurile imense, am mâncat ca niște tineri. Niște paste la care, evident, nu e mare filosofie culinară în spate. Dar ale căror detalii – de la temperatură, la consistență și ingredientele folosite – creează satisfacția unei mese care ”ți-a căzut bine” (nu să te umfle, deoarece porțiile nu sunt ”de neam prost”).

Eu am avut paste cu creveți (nouă creveți mici), suficient de picanți, iar de cealaltă parte a mesei pastele au fost însoțite de somon. Fără sos alb, cu somonul ușor prăjit și un broccoli crocant.

Paste cu somon - Hug the Plate

Tarta de la desert - moale, cu un blat foarte subțire, deci n-a fost nicio problemă să folosesc lingurița. În afară de o bombă calorică, n-aș avea alte cuvinte a spune despre desert.

La nota de plată de 88 de lei s-au adunat cei 30 de lei plătiți pentru pastele cu somon, cei 29 de lei pentru pastele cu creveți și cei zece lei dați pentru tartă. Alți 12 lei a costat o sticlă de apă de trei sferturi, iar pentru o cola am mai plătit șapte lei.

Sburătorul

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

14 comentarii

Popa

Acum 3 ani

Toata lumea da lovitura cu bistrourile pt. ca sunt multi snobi care vor sa manance taitei cu creveti sau cu somon... Halal combinatii! Cine nu le aproba inseamna ca e neumblat si taran, Eu cred ca se supraliciteaza cu combinatiile aiurea care dau bine pe hartie...
Raspunde

Flo

Acum 3 ani

Hai ca la doar 160 lei o masa, dupa o zi de munca, chiar merita... :))
Raspunde

Stanciu

Acum 3 ani

@Popa. Bine zis, horcaie lumea de snobi
Raspunde

Porcarie

Acum 3 ani

A devenit mai rau ca o carciuma de cartier unde se aduna toti cocalarii si stau ore in sir la o singura cafea... Produse execrabile, acelasi meniu ca la deschidere plus mirosul de mancare infernal
Raspunde

Sparrow, Jack Sparrow

Acum 3 ani

Vax! Hug the Mug ! Hug the f**k Su*k my ***k . Totul facut pentru a lua bani multi pe mai nimic. Bā, acuma se vând povesti nu produse...In orice doneniu. Pe piata muncii e la fel....se angajeazā CV-uri nu oameni. Dacā ai PhD-uri, MMA-uri, si 15 mii de abrevieri de frectii, pfuaii ai dat-o sus la un intreg department de HASH-ER.... In practicā......hopa! Niste impotenti.....
Raspunde

Logu dulce

Acum 3 ani

Oare nu face niciun restaurant taietei lați, de le zice tagliatelle, cu varza albă călită, cimbru, piper si un strop de smantănă? Poate gasiti pe undeva domnule reporter, sa vedeti ce buni sunt
Raspunde

@@@

Acum 3 ani

Felul asta de mancare il fac gospodinele si bucatarii adevarati, nu cei care vor sa umfle banii snobilor!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Fain, sibieni harnici

Acum 3 ani

Faine prezentari, ca de coloana mica de ziar. Nostalgii ziaristice. Dar cititorii comentatori nu sunt toti “cititi”… Oameni buni, nu e Bilantul contabil, e un pic de culiare, savoare si incurajare ptr tineret!!!!!

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

A

Acum 3 ani

Plin de comentariile unor frustrati care nu au iesit mai departe de targul de porci, la mici
Raspunde

Stanciu

Acum 3 ani

Snob detectat. De cate ori iti piepteni barba pe zi? Ai gleznele goale? Sufleci manecile ca sa se vada ceasul? Bine domnu Blockchain Enthusiast, Cryptocurrency Evanghelist, Visionary, Founder. Umblatule, cand mergi intr-un city-break iei trotineta?
Raspunde

Stanciu

Acum 3 ani

Tot eu sunt cu o rectificare. Normal ca baietii destepti ca tine, eco-friendly, etc.. nu iau trotineta proprie. Un anti-capitalist adevarat are aplicatia Lime. Sharing is caring. Gata, ma intorc la mici. Tu te-ai luat primul de taranul din mine.
Raspunde

@@@

Acum 3 ani

Cred ca micii sunt mai gustosi decat tagliatellele lor cu brocoli si creveti... Asta e ca povestea cu hainele imparatului: cine nu le vede e prost; cine nu manaca tot felul de aiureli e vrednic doar de tejgheaua din targul porcilor.
Raspunde

Adina

Acum 3 ani

Mergeti candva si la Traube in Medias, sa vedeti ce mancare buna au, am fost ieri cu familia. Recomand si pizzeria Medieval Bistro, e acolo de la inceputul anilor 90, pe o straduta laturalnica in centrul vechi. Pizza e si acum la fel de buna ca pe vremuri. :-)
Raspunde

@Adina

Acum 3 ani

Sa-ti fie de bine! Parca ne-ai mai recomandat un restaurant? Oare care era?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus