Sâmbătă,
25.03.2023
Parțial Noros
Acum
17°C

Nicu Ștefănuță, reacție după eșecul transmisiei discursului președintelui Zelenski. ”Nu îl lași pe cel mai cunoscut om al lumii să vorbească în gol”

Nicu Ștefănuță, reacție după eșecul transmisiei discursului președintelui Zelenski. ”Nu îl lași pe cel mai cunoscut om al lumii să vorbească în gol”

Europarlamentarul sibian Nicu Ștefănuță a comentat pe pagina sa de Facebook discursul susținut de președintele Zelenski în Parlament și a găsit o serie de erori pe care le-ar fi avut toată această acțiune. Printre acestea, pe lângă cele tehnice, deja comentate pe larg, se numără absența președintelui Iohannis și slaba pregătire a interpretului.

”O mare rușine… Parlamentul României și Zelenski. M-am uitat și eu la ce s-a întâmplat ieri în Parlamentul României. Venisem după vizita președintei PE, Roberta Metsola, la Kyiv. Colegii mei au ovaționat-o minute întregi la revenirea la Strasbourg. Apoi am văzut imaginile cu Cîțu, Ciolacu și Ciucă. CCC - o mare câcâială. Mi-a căzut fața”, scrie Ștefănuță.

Europarlamentarul consideră că nici atmosfera nu a fost suficient de bine pregătită pentru un astfel de moment. „Pui steaguri ale Ucrainei peste tot, ca semn al solidarității.

Pregătești casa: scapi de ferigile alea stupide. Creezi atmosferă, creezi sentimentul demnității și mândriei. Dichisești sala, primenești sufletul”, a comentat europarlamentarul.

De asemenea, a remarcat lipsa președintelui Klaus Iohannis. ”Unde a fost Președintele nostru?

La Bruxelles au fost în sală când a vorbit Zelenski atât Charles Michel, președintele Consiliului European, cât și președinta Comisiei Ursula Von der Leyen. Poate e protocolul altfel în România și înțeleg principiul separării puterilor în stat. Însă, Parlamentul este sursa puterilor în stat, chiar dacă Președintele este direct ales și astfel separat de legislativ. Dincolo de aspectele tehnice, pe care le pot înțelege, poate că românii ar fi avut nevoie să îl vadă pe Președinte luând aminte la discursul unui lider mondial aflat în război”, a mai scris Nicu Ștefănuță.

”Românie, mi-e milă de soarta ta. Românie, schimbă-ți liderii”, a conchis europarlamentarul

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 11 luni

Cel mai cunoscut om al lumii e Will Smith.
Raspunde

Kukuruku

Acum 11 luni

A cam luat-o pe aratura...de parca pe Zelenski l-ar interesa toate prostiile de care zice Stefanuta. Il intereseaza sa transmita mesajul, nu ca are ferigi si steaguri parlamentul. Stefanuta se foloseste de drama Ucrainei ca sa-si atace adversarii. Jalnic.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus