Joi,
29.09.2022
Parțial Noros
Acum
10°C

Phenianul avertizează că va lovi Coreea de Sud cu arme nucleare, dacă este atacat

Phenianul avertizează că va lovi Coreea de Sud cu arme nucleare, dacă este atacat

Phenianul va viza Coreea de Sud cu "forţa sa de luptă nucleară" dacă este atacat, a avertizat influenta soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un, într-un comunicat difuzat marţi de media de stat scrie dpa, citat de Agerpres.

"În cazul în care Coreea de Sud optează pentru confruntarea militară cu noi, forţa noastră de luptă nucleară va trebui să-şi îndeplinească în mod inevitabil datoria", a declarat Kim Yo Jong, potrivit unui comunicat publicat de KCNA.

Kim Yo Jong, înalt oficial al Partidului Muncitoresc Coreean aflat la putere, a precizat că Coreea de Nord nu va lovi niciodată prima.

"Dar dacă Coreea de Sud, din orice motiv (...) optează pentru o astfel de acţiune militară ca 'lovitură preventivă' promovată de (ministrul apărării Suh Wook), situaţia se va schimba", a spus Kim Yo Jong în comunicat.

"În acest caz, Coreea de Sud însăşi va deveni o ţintă", a adăugat ea.

Încă de săptămâna trecută Kim Yo Jong a făcut referire la comentariile lui Suh asupra capacităţilor ofensive ale ţării sale împotriva Coreei de Nord, acuzându-l că face remarci nesăbuite despre o "lovitură preventivă". Ea a spus cu acel prilej că Coreea de Sud riscă o "ameninţare gravă", dar nu a dat detalii.

Suh a declarat public vineri că forţele armate ale Seulului au capacitatea de a ataca "precis şi rapid" punctul de lansare a rachetelor Phenianului, precum şi posturile de comandă imediat ce există semne clare ale unui atac asupra Coreei de Sud.

Atacurile verbale din partea Coreei de Nord împotriva membrilor guvernului sud-coreean nu sunt neobişnuite. Declaraţia lui Kim Yo Jong intervine într-un moment când tensiunile din regiune cresc din nou.

Phenianul a alarmat recent ţările vecine prin testarea unei noi rachete balistice intercontinentale cu capacitate nucleară (ICBM).

Rezoluţiile ONU interzic acestei ţări izolate să testeze orice tip de rachete capabile să transporte un focos nuclear, aminteşte dpa.

foto depositphotos.com

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus