Vineri,
23.02.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Proiectele maratonului: aparatură specială pentru îngrijirea animalelor abandonate

Proiectele maratonului: aparatură specială pentru îngrijirea animalelor abandonate

Asociația pentru Protecția Animalelor și a Naturii strânge 15.000 de lei anul acesta, la Maratonul Internațional Sibiu, pentru pisicile din județul Sibiu care nu au stăpân. Practic proiectul presupune  achiziționarea unor aparaturi și cuști speciale pentru preluarea și îngrijirea animalelor.

Inițiatorii proiectului spun că este o nevoie presantă de cuști care asigură carantinarea animalelor fără a exista posibilitatea transmiterii bacteriilor și virusurilor între pisici. Totodată, pentru că în majoritatea cazurilor de abandon au de-a face cu sugari, e nevoie de un incubator pentru o mai ușoară tranziție de la mamă la un nou mediu de dezvoltare printr-un microclimat specific.

Iar pentru că majoritatea pisicilor carantinate au nevoie de tratament și supraveghere se dorește achiziționarea unei pompe de perfuzie.

„Întreaga idee cu privire la conceperea acestui proiect provine din realitatea pe care cu toții o întâlnim la orice pas. Sute de animale abandonate visează la o casă călduroasă, cu stăpâni iubitori. Ținând cont de creșterea alarmantă a cazurilor de abandon în rândurile pisicilor, dar și a înmulțirii acestora pe fondul imposibilității de a fi castrate, ne dorim ca pe termen lung să avem un rol definitoriu în scăderea ratei mortalității în rândul pisicilor fără stăpân și în creșterea capacității de preluare a cazurilor în cadrul adăpostului nostru (de la 15 locuri la aproximativ 40-45, în funcție de posibilitatea repartizării locurilor de carantină)”, explică reprezentanții asociației.

De la 15 pisici preluate pe lună, la 40 în viitor

Proiectul vizează în principal pisicile fără stăpân din județul Sibiu. Prin cumpărarea aparaturii necesare îngrijirii lor, ar putea crește numărul de pisici salvate, de la 15 pisici/lună în prezent, la 40 de pisici/lună în viitor. Dar nu numai pisicile vor beneficia de ajutor.

„Ținând cont de faptul că aparatura pe care dorim să o achiziționăm se pretează și puilor de câine, dorim ca ajutorarea să se facă tuturor puilor de animale de companie, indiferent de aparținători, în special a celor care nu își pot permite astfel de servicii, anul trecut ajutând peste 80 astfel de cazuri. Realitatea vremurilor în care trăim ne-a arătat totuși că există situații în care însuși stăpânii de animale renunță la companionii lor, astfel încât îi putem include și pe aceștia în grupul de beneficiari indirecți ai proiectului nostru”, arată inițiatorii.

Despre pompa de perfuzie, reprezentanții asociației spun că va fi esențială mai ales pe timpul nopții. „De cele mai multe ori, cazurile grave apar noaptea, în afara orelor de program ale cabinetelor veterinare. Fiecare oră fiind vitală, cu ajutorul pompei de perfuzie de uz veterinar putem stabiliza pe moment animalul aflat în șoc traumatic sau într-o stare de deshidratare avansată.”

Dacă doriți să vă înscrieți la Maratonul Internațional Sibiu ca alergători sau doar să faceți o donație pentru această cauză sau oricare dintre cele 34 cauze selectate anul acesta, puteți să intrați pe site-ul oficial al evenimentului AICI.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus