Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

15 elevi și profesori din Franța vizitează Școala Nr. 21 din Sibiu în cadrul unui proiect Erasmus+

15 elevi și profesori din Franța vizitează Școala Nr. 21 din Sibiu în cadrul unui proiect Erasmus+

În perioada 4 – 8 aprilie, școala Gimnazială Nr.21 din Sibiu este gazda unui grup de 15 elevi și profesori de la College Leon Tolstoi din Le Mans, Franța. Vizita face parte dintr-un proiect Erasmus +. În cadrul mobilității desfășurate la Sibiu elevii și profesorii francezi i-au cunoscut pe cei din școala sibiană, au socializat, au participat la ore și au vizitat obiective turistitice din oraș. Aceștia vor părăsi Sibiul mâine, 8 aprilie.

Începând cu luna septembrie 2021, Școala Gimnazială nr. 21 Sibiu desfășoară, în cadrul programului Erasmus+ 2021-2027, o serie de activități europene cu și pentru elevii și cadrele didactice ale școlii. Activitățile se desfășoară în cadrul Acreditării pe Programul Erasmus+, acreditare obținută de Școală pentru perioada 2021-2027.

În acest context, în perioada 4-8 aprilie 2022, Școala Gimnazială nr. 21 este gazda unui grup de 15 elevi și profesori de la College Leon Tolstoi din Le Mans, Franța. Activitățile pregătite pentru colegii europeni sunt dintre cele mai diverse, urmărind, în primul rînd, dezvoltarea competențelor de limbă străină (limba engleză), promovarea culturii și civilizației românești, elemente de cetățenie europeană, munca în echipă. În paralel, vor fi organizate o serie de activități cultural-artistice și sportive, în comunitate.

Alte activități prevăzute pentru perioada imediat următoare sunt mobilitate la College Leon Tolstoi, Le Mans-Franța, pentru 15 elevi ai Școlii 21, în perioada 9-13 mai 2022, job-shadowing pentru 3 profesori la College Leon Tolstoi, Le Mans-Franța, în perioada 9-13 mai 2022 și participarea a 3 profesori la cursul de formare profesională „Promote 21st century skills with board game-based learning”, curs organizat de Teacher Academy, in perioada 2-7 mai 2022.

Obiectivele generale din Planul Erasmus+, plan ce va fi implementat la nivel instituțional în perioada 2021-2027, sunt creșterea nivelului de pregătire a cadrelor didactice și elevilor în domeniul învățării digitale, din perspectiva unei învățări centrate pe elev și pe dezvoltarea de competențe specifice secolului XXI, consolidarea abilităților din domeniul matematico- științifice, STEM, îmbunătățirea competențelor lingvistice, inclusiv prin utilizarea metodologiei de conținut și învățarea integrată a unei limbi străine, dar și dezvoltarea abilităților în domeniul cetățeniei active, munca în echipă, solidaritate și implicare în viața socială, valori democratice;

În primul an de acreditare, Școala Gimnazială nr 21 Sibiu și-a propus o serie de activități centrate pe dezvoltarea profesională a cadrelor didactice, având în vedere cele 4 obiective sus-menționate și pe implicarea elevilor școlii în activități europene de mobilitate Erasmus+. Este vorba despre 30 mobilităţi transnaţionale pentru elevi, 5 activități de jobshadowing pentru personalul didactic, 10 participări la cursuri de formare pentru personalul didactic, găzduire mobilități ale elevilor din școli cu acreditare Erasmus+ din țări ale Uniunii Europene și găzduire activități de job-shadowing pentru participanți din țări ale Uniunii Europene, școli cu acreditare Erasmus+.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus