Luni,
04.07.2022
Cer Senin
Acum
25°C

Elevii Școlii Gimnaziale din Roșia, înscriși într-un program special pentru prevenirea și combaterea bullyingului și violenței școlare

Elevii Școlii Gimnaziale din Roșia, înscriși într-un program special pentru prevenirea și combaterea bullyingului și violenței școlare

Centrul Județean de Resurse și Asistență Socială Sibiu derulează un program special la Școala Gimnazială din Roșia. Este vorba despre „Școala de empatie”, un proiect care are ca scop prevenirea și combaterea bullyingului și violenței școlare.

Alături de Sergiu Bădescu, profesor consilier școlar din cadrul Centrului Județean de Resurse și  Asistență Educațională Sibiu, elevii vor parcurge mai multe module despre inteligența emoțională, beneficiile empatiei, altruismului și comunicării.

„Elevii vor experimenta perceperea realității din perspectiva celuilalt, autocunoașterea și autocontrolul precum și capacitatea de a gestiona și înțelege atât propriile emoții cât și pe cele ale celorlalți, ca metode pozitive de prevenire și diminuare a violenței școlare și reducerea fenomenului de bullying”, transmit reprezentanții Centrului Județean de Resurse și Asistență Socială Sibiu.

În cadrul acestui program se vor pune în practică tehnici și metode specifice jocului de rol, punerea în scenă sau experimentul, precum și vizionarea de filme, scurte documentare și alte materiale audio sau video. De asemenea, se vor crea și se vor povesti scurte scenarii create chiar de către copii în vederea punerii în practică și a învățării respectului și afecțiunii colegiale, altruismului și compasiunii unul față de celălalt, urmate de anumite dezbateri pe teme precum: „Cine sunt eu în ochii celorlalți?”, „Cine sunt ceilalți în raport cu mine?”, „Cum este oare să fii în pielea celuilalt”, „Oare ce ar face el/ea în locul meu?” și alte asemenea teme de reflecție.

„Din primele două module efectuate, am putut observa o receptivitate deosebită a elevilor pentru acest tip de activități de punere în practică, dezvoltare și exprimare a inteligenței emoționale și responsabilității sociale în acțiune. Menționăm că o parte importantă a acestor activități fac parte sau sunt inspirate din programul Lions Quest- Abilități pentru Adolescență. Mulțumim Lions Quest România – pentru materialele educaționale deosebite, oferite profesorilor consilieri școlari participanți la seminarul Lions Quest – Abilități pentru Adolescență”, mai transmit aceștia.

Activitățile din cadrul acestui program sunt desfășurate de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Sibiu, cu finanțare din partea Consiliului Județean Sibiu și în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.

Sursă foto: Centrul Județean de Resurse și Asistență Socială Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus