Luni,
27.06.2022
Parțial Noros
Acum
27°C

Preşedintele Germaniei a prezentat scuze populaţiei sinti şi roma pentru modul în care a fost tratată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial

Preşedintele Germaniei a prezentat scuze populaţiei sinti şi roma pentru modul în care a fost tratată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a prezentat scuze populaţiei sinti şi roma din Germania pentru modul în care a fost tratată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial şi pentru discriminarea cu care s-a confruntat şi de atunci, potrivit DPA, citat de Agerpres.

Rasismul nu s-a încheiat după căderea naziştilor, a spus Steinmeier joi într-un mesaj video transmis pentru a marca 40 de ani de la crearea Consiliului central pentru populaţia sinti şi roma din Germania.

Membrii acestei minorităţi au fost stigmatizaţi şi incriminaţi şi au fost supuşi la umilinţe şi excluziune din partea autorităţilor, poliţiei şi sistemului judiciar chiar şi după ce războiul s-a încheiat, a afirmat preşedintele german.

El a mai spus că genocidul cu care ei s-au confruntat a fost acoperit, negat sau ţinut sub tăcere, în timp ce solicitările lor de compensaţii nu au fost recunoscute mult prea mult timp.

"Vreau să cer iertare astăzi din partea ţării mele pentru aceste suferinţe aplicate (populaţiei) sinti şi roma în perioada de după război", a declarat Steinmeier.

În Europa trăiesc aproape zece milioane de etnici sinti şi roma, fiind cea mai mare minoritate din zonă.

Sintii şi romii au migrat din India în urmă cu aproximativ 900 de ani. Romii trăiesc în principal în sudul şi estul Europei, în timp ce sintii trăiesc în special în Europa de Vest şi Centrală.

Consiliul central pentru populaţia sinti şi roma din Germania luptă pentru participarea membrilor acestei minorităţi în viaţa politică şi socială şi pentru protejarea şi promovarea lor ca minoritate naţională.

foto Consiliul Europei

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Xxx

Acum 2 luni

Cauza principală a decăderii și a dispariției civilizației europene este și o să fie acest..." Politic corect" înțeles și aplicat aiurea!!! Ce declarații sint astea...la ce folosesc??? Daca tot voia să și ceara scuze putea de ex să spună...ne cerem scuze că linga oaia și capra de la zoo Berlin...linga lebedele de la Viena...etc etc n am pus și cite un ciine( lup...că știm..."dragostea" dintre acest superb animal și ..."cetățenii europeni" cărora le cere scuze) și din cauza neglijenței noastre de europeni civilizați aceste animale au putut fi ..găsite și mîncare de voi! In fine ..daca in maxim 20 ani nu o să ajungă la putere în principalele state europene oameni de genul lui ZEMMOUR ( cum sa speram că o să ajungă în Franța) o sa fie prea tirziu și vom vedea manifestații( timide...sa nu cumva sa deranjam) pancarte...." White lives matter"
Raspunde

Emil

Acum 1 lună

Fereasca-ne Dumnezeu de porcii cu ochi albastrii...Neamtul asta n-a auzit de cazul Sorina si nu a citit raportul de tara transmis de Congresul SUA.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus