Marţi,
07.02.2023
Ceata
Acum
-13°C

Volodimir Zelenski doreşte să se adreseze Uniunii Africane

Volodimir Zelenski doreşte să se adreseze Uniunii Africane

Şeful statului senegalez Macky Sall, care este şi preşedinte al Uniunii Africane (UA), a discutat luni despre conflictul dintre Rusia şi Ucraina cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a afirmat că doreşte să "facă o comunicare către UA", a anunţat preşedintele senegalez pe Twitter, transmite AFP, citat de Agerpres.

"Îi mulţumesc preşedintelui Zelenski pentru apelul de azi. Am evocat impactul războiului din Ucraina asupra economiei mondiale şi necesitatea de a privilegia dialogul pentru o soluţie negociată a conflictului. Am notat de asemenea cererea sa de a face o comunicare către UA", a scris Sall.

Preşedintele senegalez a anunţat pe 9 martie că a discutat cu preşedintele rus Vladimir Putin pentru a "solicita o încetare a focului durabilă" în Ucraina.

Senegalul face parte din cele 58 de ţări, între care 24 din Africa, din Adunarea generală a ONU care s-au abţinut de la vot pe 7 aprilie, când Rusia a fost suspendată din Consiliul drepturilor omului ca urmare a invaziei din Ucraina.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Axel

Acum 10 luni

Mai are sa se adreseze klingonienilor si martienilor....sa fie coalitia mare. Coalitia saracilor cu gura mare, ca azi maine va inchide Rusia gazul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus