Sâmbătă,
20.04.2024
Ceata
Acum
7°C

Acoperișurile a două case învecinate au ars azi-noapte, în Turnu Roșu

Acoperișurile a două case învecinate au ars azi-noapte, în Turnu Roșu

Pompierii sibieni au intervenit azi-noapte pentru a stinge incendiul care se manifesta la acoperișurile a două case învecinate, din localitatea Turnu Roșu.

Potrivit salvatorilor, focul a pornit de la un horn neizolat corespunzător față de elemente combustibile. Au intervenit pompierii militari ai Punctului de lucru Avrig, cu trei autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, alături de membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Turnu Roșu.

Nu au fost semnalate victime, anunță slt. Alina Voina, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

A ars acoperișul imobilului de unde a izbucnit incendiul în întregime, mobilier din dormitoare și bucătărie, dar și acoperișul imobilului învecinat (imobil părăsit, degradat) în proporție de 60%.

Pentru a diminua riscul de izbucnire a incendiilor, pompierii roagă cetățenii să respecte principalele măsuri de prevenire:

- verificați și curățați periodic coșurile de evacuare a fumului de funingine;

- evitați introducerea, în coșuri și burlane, a elementelor combustibile ale acoperișului sau planșeului;

- izolați coșurile de fum față de elementele combustibile ale planșeelor prin îngroșarea zidăriei de cărămidă a acestuia cu 25 cm. În spațiul dintre coș și planșeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus