Marţi,
04.10.2022
Parțial Noros
Acum
12°C

La nici doi ani, Victor are nevoie de 2.1 milioane de euro pentru a trăi

La nici doi ani, Victor are nevoie de 2.1 milioane de euro pentru a trăi

Victor, un băiețel din Sibiu care nici nu a împlinit doi anișori are nevoie de sprijinul nostru. În urmă cu puțin timp, medicii i-au pus un diagnostic greu: SMA (amiotrofie musculară spinală). Din păcate, în România, tratamentul pentru această afecțiune este extrem de costisitor, 2.1 milioane de euro, plus costul multor altor terapii de care copilul are nevoie. Părinții fac un apel către toți cei care pot și vor să-l ajute pe Victor.  

Victor, un băiețel de 11 luni din Sibiu a fost diagnosticat în urmă cu puțin timp cu SMA (amiotrofie musculară spinală), o boală genetică rară care atacă celulele nervoase responsabile de mișcările voluntare. Astfel, pe măsura ce acești neuroni sunt distruși, Victor își pierde capacitatea de a face mișcări simple pe care orice copil de vârsta lui le poate face cu ușurință. Vestea a venit ca un fulger pentru părinți care acum fac tot ce le stă în putință pentru ca Victor să fie bine. Nu pot însă singuri, pentru că tratamentul pentru această boală este extrem de costisitor în România.  

„Din păcate, tratamentul pentru această afecțiune este unul dintre cele mai costisitoare din lume si anume 2.1 milioane€, la care se adaugă terapii zilnice (fizioterapie, vojta, hidroterapie, logopedie, terapie ocupațională) și plus scaune speciale de pozitionare, verticalizator, premergator, orteze, vizite medicale în alte țări, etc. Pare crunt ca viața unui copil să depindă de o sumă de bani, însă da, pentru noi și restul părinților de copii cu SMA viața are un preț, unul colosal pe care sperăm să îl obținem cu ajutorul vostru”, au scris părinții pe o pagină de socializare special creată pentru Victor.  

Tratamentul se poate face doar până la vârsta de 2 ani și acesta este motivul pentru care acești oameni au nevoie de bani cât mai repede posibil.

Cei care pot și doresc să ajute în acest caz o pot face folosind datele de mai jos.

Titular: ADELINA DINESCU

IBAN: RO80RZBR0000060021411897

Valuta: Lei

Nume banca: Raiffeisen Bank

Cod Swift banca: RZBRROBU

Titular: IOAN DINESCU

IBAN: RO82RZBR0000060017856132

Valuta: Lei

Nume banca: Raiffeisen Bank

Cod Swift banca: RZBRROBU

https://www.paypal.me/togetherforvictor

Revolut

0746169534 Dinescu Adelina

0752364020 Dinescu Ioan Valentin

Facebook: TogetherforVictor

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Meea

Acum 5 luni

Cam greu... o suma enorma...
Raspunde

Ekonomus

Acum 5 luni

N-ar trebui să fie greu de strâns într-o țară care s-a repezit cu atât aplomb să ajute ucrainenii… Un milion de români dacă ar dona câte 2 euro fiecare banii s-ar aduna. Nenorocirea este că boala nu poate fi decât stagnată, iar țara noastră e plină de copii bolnavi sau care se culcă flămânzi. Iar dintre cei care au bani, prea puțini se mai gândesc și la ceilalți.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus