Miercuri,
17.08.2022
Ploi Scurte
Acum
20°C

Președintele Ucrainei afirmă că aproximativ 3.000 de soldați ai țării au murit în războiul cu Rusia

Președintele Ucrainei afirmă că aproximativ 3.000 de soldați ai țării au murit în războiul cu Rusia

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că între 2.500 şi 3.000 de soldaţi ucraineni au murit până acum în războiul cu Rusia, informează sâmbătă Agerpres.

Într-un interviu acordat postului de televiziune american CNN, Zelenski a declarat că aproximativ 10.000 de militari ucraineni au fost răniţi, precizând că ''este dificil de spus câţi vor supravieţui''.

Partea rusă susţine că Ucraina a pierdut între 19.000 şi 20.000 de militari până acum.

Conform estimărilor occidentale, în tabăra rusă s-au înregistrat câteva mii de decese. Recent, Moscova a anunţat că aproximativ 1.350 de militari ruşi şi-au pierdut viaţa începând din 24 februarie.

''Toţi dorim să luptăm'', a spus şeful statului ucrainean. ''Dar noi toţi trebuie să facem tot posibilul pentru ca acest război să nu fie fără sfârşit. Cu cât războiul este mai lung, cu atât pierdem mai mult'', a adăugat el.

În 24 februarie, armata rusă a lansat o agresiune militară neprovocată împotriva Ucrainei, ceea ce Rusia numeşte ''operaţiune militară specială pentru denazificarea'' ţării vecine.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Circul Globus

Acum 4 luni

3000 :))))))))))))))))))))))))))))) cat poate sa mai minta acest acror ratat de 1 metru jumate ?

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus