Joi,
30.03.2023
Cer Senin
Acum
-4°C

Salvamont Sibiu aleargă la maraton pentru tărgi noi. 138 turiști accidentați în primele trei luni ale anului

Salvamont Sibiu aleargă la maraton pentru tărgi noi. 138 turiști accidentați în primele trei luni ale anului

Salvamontiștii sibieni strâng bani la Maratonul Internațional Sibiu anul acesta, pentru a cumpăra două tărgi noi care le vor deservi la intervenții. Ideea proiectului a venit în urma creșterii numărului de turiști în zona montană a județului nostru.

Salvatorii sibieni și-au propus să cumpere anul acesta două tărgi noi pentru că, odată cu fluxul tot mai mare de turiști, implicit a crescut și numărul accidentelor montane, unele având loc în același timp și în zone diferite, făcând astfel necesară folosirea mai multor tărgi UT-2000.

Doar în primele trei luni ale lui 2022, salvamontiștii sibieni au intervenit pentru a ajuta 138 de turiști accidentați în mediul alpin sau pe pârtie. Dintre aceștia, cei mai mulți s-au rănit în luna februarie, când au fost înregistrați 62 accidentați, dintre care cinci în mediul alpin și 57 pe pârtie. Din păcate, trei persoane au și murit – una în ianuarie, alte două în martie.

„Pe fondul creșterii, de la an la an, al fluxului turistic suntem uneori nevoiți să intervenim în același timp în două sau trei zone montane diferite. Dacă în anul 2019 au fost 214 intervenții, în 2020 un număr de 283, iar în 2021 au fost 326 de intervenții, se poate observa trendul ascendent al acestora.

Necesitatea folosirii acestor tărgi este eficientizarea intervențiilor și a timpilor de soluționare a acestora în cele mai frecvente zone/puncte de unde intervenim Bâlea, Păltinis, Negoiu, Suru, Bărcaciu, dar nelimitându-se la acestea.

Prin dotarea cu aceste tărgi reușim să reducem considerabil timpul de intervenție ajungând astfel să intervenim mult mai repede. Transportul cât mai rapid și în siguranță al accidentaților, până la unitățile spitalicești este esențială, de multe ori vitală”, arată inițiatorii proiectului.

20.000 de lei pentru două tărgi

Achiziția costă 20.000 de lei, din care până acum s-au strâns aproape 9.000. Odată strânși, banii vor fi alocați direct achiziționării celor două tărgi noi.

Conform proiectului, acestea ar urma să fie cumpărate în luna iulie, la timp pentru începutul sezonului turistic de vară.

Dacă doriți să vă înscrieți la Maratonul Internațional Sibiu ca alergători sau doar să faceți o donație pentru această cauză sau oricare dintre cele 34 cauze selectate anul acesta, puteți să intrați pe site-ul oficial al evenimentului AICI.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus