Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Angajații centrelor de vaccinare din Sibiu au rămas fără ultimele salarii. Primăria așteaptă banii de la Guvern

Angajații centrelor de vaccinare din Sibiu au rămas fără ultimele salarii. Primăria așteaptă banii de la Guvern

Angajații din centrele de vaccinare din Sibiu care, în momentul de față sunt închise spun că nu și-au primit banii pe lunile februarie și martie și că nimeni nu le spune nimic despre ziua în care banii munciți deja vor ajunge la ei. Reprezentanții Primăriei Sibiu răspund că plățile sunt făcute de la Ministerul Sănătății, iar pentru lunile februarie și martie banii nu au ajuns încă. Aceștia precizează că plățile se pot face, potrivit legii, doar din acești bani și nu din fondurile primăriei.

Citește și „Angajații din centrele de vaccinare, neplătiți de două luni. ”Noi am respectat programul, de bani nu ni se zice nimic...”

Angajații din centrele de vaccinare din Sibiu, centre care la momentul de față sunt închise, spun că nu au fost plătiți nici acum pe lunile februarie și martie. Aceștia menționează faptul că pe întreaga perioadă a pandemiei au fost probleme cu banii, sumele neprimindu-se niciodată la timp.

„Deși au fost centre din județ în care angajații au fost plătiți corect, pe perioada vaccinării, din fondurile primăriei, se pare că la Primăria Sibiu nu se poate. De când a început pandemia și de când au fost deschise centrele de vaccinare au fost mereu probleme. Banii nu s-au dat niciodată la timp, dar acum nu se mai dau deloc. De exemplu în luna decembrie ni s-a dat pe lunile octombrie și noiembrie, apoi în ianuarie ne-au plătit, dar de când s-au închis centrele nu mai știm nimic nici de banii pe luna februarie, nici de cei de pe luna martie. Nouă ni s-a spus că nu s-au primit banii de la minister în condițiile în care eu știu că bugetul este făcut, este aprobat”, spune angajata unui centru de vaccinare care se află în situația de a nu-și fi primit banii.

Reprezentanții Primăriei Sibiu că salarizarea personalului centrelor de vaccinare este făcută de Ministerul Sănătății.   

„Salarizarea personalului centrelor de vaccinare este asigurată de Ministerul Sănătății. Conform prevederilor legislative, Primăria Sibiu transmite către Direcția de Sănătate Publică Sibiu, până în data de 5 a fiecărei luni, un centralizator cu orele lucrate de personal. DSP Sibiu trimite situația centralizată pe județ către Ministerul Sănătății. După avizare, Ministerul Sănătății virează către DSP Sibiu sumele necesare plății salariilor, iar DSP transmite către Primăria Sibiu aceste sume, pentru efectuarea plăților salariilor”, transmite Mirela Gligore, purtător de cuvânt al primăriei.

De asemenea, purtătorul de cuvânt precizează că salariile pentru lunile februarie și martie nu au fost plătite pentru că nu s-au primit banii de la Ministerul Sănătății și nu pot fi plătite din fondurile primăriei. Pe de altă parte, asigură că au fost făcute demersuri către minister și de îndată ce banii vor ajunge la Sibiu vor fi plătite și salariile.

„În ceea ce privește salariile pentru lunile februarie și martie, Primăria Sibiu a făcut demersurile corect și la timp însă nu s-au primit sumele din partea Ministerului Sănătății. Subliniem că legislația specifică în mod clar că plata salariilor se poate face numai din aceste fonduri și, deci, nu este posibilă plata din fonduri locale. Având în vedere că aceste viramente nu depind de Primăria Sibiu, nu putem avansa un termen pentru plata salariilor aferente lunilor februarie și martie, însă suntem pregătiți ca, în momentul primirii fondurilor, să facem plățile în cel mai scurt timp”, mai spune Mirela Gligore.

O situație semănătoare a fost și în luna iulie a anului trecut când acești angajați nu-și primiseră banii pe lunile mai și iunie. Atunci reprezentanții primăriei spuneau că banii sunt blocați undemva între Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică Sibiu. În câteva zile de la apariția situației în presă banii au fost virați.

Sursa foto: Arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus