Miercuri,
29.06.2022
Cer Senin
Acum
27°C

607 mașini parcate neregulamentar au fost ridicate în primele trei luni ale anului, în Sibiu

607 mașini parcate neregulamentar au fost ridicate în primele trei luni ale anului, în Sibiu

Echipajul de ridicări auto a avut, în perioada ianuarie – martie, 836 de intervenții, în 607 cazuri mașinile parcate neregulamentar fiind ridicate, iar majoritatea au ajuns la locul de depozitare. Autoritățile i-au și amendat pe șoferii care și-au lăsat mașinile aiurea, cu sancțiuni în valoare de peste 650 de mii de lei.

Potrivit raportului transmis de Poliția Locală Sibiu, în perioada 1 ianuarie – 31 martie 2022, echipajul a ridicat și transportat la locul de depozitare 587 de mașini, iar pe 20 le-a ridicat dar le-a restituit la fața locului după ce șoferul a fost de acord să plătească contravaloarea taxei de ridicare. Totodată, în 131 din cazuri „utilizatorul vehiculului s-a prezentat până la inițierea operațiunii de ridicare, acesta fiind sancționat contravențional fără măsura complementară de ridicare auto, în 92 de situații autovehiculele au fost mutate pentru a permite executarea unor lucrări de utilitate publică, iar în șase cazuri au fost ridicate autovehicule abandonate pe domeniul public”.

Celor care au parcat neregulamentar le-au fost aplicate 2.854 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 659.245 de lei. Dintre acestea, 1.407 amenzi au mers către cei care au parcat pe trotuar, 479 către cei care nu au respectat semnificația indicatorului „Oprirea interzisă”, iar restul de 151 au fost date șoferilor care au oprit mașina la mai puțin de 25 de metri de intersecție.

Șoferii care au fost prinși că nu au respectat legea privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap au primit 45 de amenzi în valoare de 72.000 de lei.

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus