Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Centrul de consiliere pentru agresori din Sibiu. Se votează regulamentul de funcționate

Centrul de consiliere pentru agresori din Sibiu. Se votează regulamentul de funcționate

Urmează să fie aprobat Regulamentul de organizare și funcționare al Centrului de consiliere pentru agresori. Proiectul de lege se va afla pe masa consilierilor județeni în ședința ordinară din 28 aprilie. Dacă proiectul va fi aprobat se va întocmi dosarul pentru licențiere, iar după obținerea acesteia va putea fi funcțional. Centru este înființat la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu (DGASPC), de pe strada Mitropoliei, nr. 2.

Citește și: „Sibiul va avea o nouă locuință destinată victimelor violenței domestice”

În cadrul Ședinței ordinare care va avea loc joi, 28 aprilie, se va supune aprobării Proiectul de hotărâre care prevede Regulamentul de organizare și funcționare al Centrului de consiliere pentru agresori din structura DGASPC Sibiu, ca serviciu social de zi, fără personalitate juridică, cu sediul în municipiul Sibiu, str. Mitropoliei, nr. 2.

După aprobare cei care vor trebui să se asigure că centrul devine funcțional sunt angajații DGASPC-ului. Potrivit proiectului de hotărâre Centrul de consiliere pentru agresori, denumit în continuare CCA, este un serviciu social de zi organizat în regim de componentă funcțională fără personalitate juridică. Scopul serviciului social este de a preveni și combate violența domestică, prin furnizarea și facilitarea accesului agresorilor victimelor violenţei domestice la servicii de consiliere psihologică, consiliere socială, orientare vocațională, reabilitare şi reinserţie socio-profesională, precum şi servicii de consiliere şi mediere familială, pe bază de opțiune voluntară sau, după caz, potrivit măsurilor dispuse de către instanța judecătorească ori în baza documentelor de referire întocmite de către managerul de caz. Acest centru este unul din cele 8 centre regionale înființate la nivel național prin proiectul predefinit „Sprijin pentru implementarea Convenţiei de la Istanbul în România” prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021, derulat de Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați.

Beneficiarii serviciilor acordate în cadrul acestei unități sunt agresori adulţi sau agresori adulţi aflaţi în categoria persoanelor dependente, cărora li se asigură serviciile centrului pe bază de opțiune voluntară, în baza recomandării managerului de caz sau potrivit măsurilor dispuse de către instanță.

Potrivit reprezentanților DGASPC Sibiu Centrul de consiliere pentru agresori va avea un coordonator și un psiholog. După ce proiectul de hotărâre va fi aprobat de consilierii județeni, urmează depunerea dosarului pentru obținerea licenței și abia după acest pas, unitatea va deveni funcțională.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus