Luni,
27.06.2022
Parțial Noros
Acum
16°C

FITS: Trei artiști din Germania primesc anul acesta stele pe Aleea Celebrităților

FITS: Trei artiști din Germania primesc anul acesta stele pe Aleea Celebrităților

Aleea Celebrităților din parcul Cetății va avea anul acesta trei stele din Germania, spune președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, la Deutsche Welle România.

Constantin Chiriac spune că, în onoarea celor 30 de ani de prietenie româno-germană, pentru prima dată în istoria festivalului, trei artiști din aceeași țară for primi deodată stele pe Aleea Celebrităților. Este vorba despre Sasha Waltz, Claus Peymann și Götz Teutsch.

„Avem un sezon de opt prezențe extraordinare din spațiul german și în clipa în care vorbim despre Sasha Waltz cred că este un lucru cu totul și cu totul extraordinar. Este pentru a treia oară la Sibiu și este o mare bucurie că o putem aduce, în condițiile în care în 2020 a fost una din foarte puținele care a răspuns foarte repede și care ne-a dăruit un spectacol la o sumă modică, pentru ca să putem să facem ediția digitală”, a declarat președintele FITS, într-un interviu pentru DW.

Citește și Premieră la FITS: Spectacole cu 200 de drone pe cerul Sibiului

Acesta a vorbit și despre unul din cei mai mari regizori ai lumii, de asemenea invitat la FITS 2022, care va avea un loc pe Aleea Celebrităților.

„Îl avem pe reprezentantul celei mai puternice familii de sași din Transilvania – Götz Teutsch, împreună cu Cornelia Hoffer, care vor veni într-un dialog Berlin-Salzburg. Faptul că putem să-l aducem și să-i dăm o stea alături de Sasha Waltz este o mare bucurie. Avem Athanor Academy, avem UDK Berlin, Freiburg Schauspiel, Strange Comedy și nu întâmplător vorbim de un nume uriaș care a fost la Berliner Ansamble, unul din cei mai mari regizori din lume, Claus Peymann, un nume extraordinar în istoria aleii celebrităților – nu am avut în nici un an începând din 2013 de când am debutat trei stele dintr-o țară.”

De la prima ediție a Aleii Celebrităților și până în prezent, au fost inaugurate 50 de stele.

Ediția 2022 a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu se va desfășura în perioada 24 iunie – 3 iulie.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Bibăneală Turcu

Acum 2 luni

Iar ne ploconim fata de strainii care fura acest oras si numai rau ne-a facut! La romanii nostri nu s-ar face nimic! Demisia!
Raspunde

No Au

Acum 2 luni

Dovada că suntem sclavi, acolo ar trebui inscripționate doar nume de personalități care au trăit și au creat în Sibiu. Rușinea lipsește cu desăvârșire!
Raspunde

Costel

Acum 2 luni

A disparut o stea de pe alee. Stie cineva a cui?
Raspunde

Adina

Acum 2 luni

Pe cand promovam si artisti ai Iranului sau Indiei? Uite de exemplu pentru India as propune scriitoarea Jhumpa Lahiri sau actorul si filosoful Irrfan Khan. Sau recomand pentru Pakistan marele poet si ganditor Ghani Khan. Ahh, era valabil doar pentru Germania? Scuze, scuze...
Raspunde

Rosu

Acum 2 luni

Adina, sa faca bine sa vie oamenii astia sa se-ntreaca in tumbe si eschibitii pe centru daca vor stele. Ca aici nu-i vorba de gandire, filozofie ori alte prostii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus