Luni,
28.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Reacția României la situația din Transnistria, care se pregătește de război

Reacția României la situația din Transnistria, care se pregătește de război

Ministerul român al Afacerilor Externe informează, marţi, că a luat notă cu preocupare de cele câteva incidente înregistrate recent, în circumstanţe încă neclare, în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

"MAE român apreciază că, în actualul context, este necesară abordarea cu reţinere şi prudenţă a situaţiei, clarificarea circumstanţelor acesteia, precum şi evitarea angajării în orice eventuale provocări. Din această perspectivă, MAE exprimă sprijinul deplin pentru apelul la calm şi responsabilitate al preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, precum şi pentru eforturile autorităţilor de la Chişinău de a gestiona aceste evoluţii în mod responsabil, transparent şi echilibrat. Încercările de escaladare artificială, nejustificată a tensiunilor nu contribuie la menţinerea unui climat predictibil şi stabil şi nu sunt în interesul locuitorilor de pe cele două maluri ale Nistrului, mai ales în actualul context regional de securitate", precizează MAE de la Bucureşti, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Conform sursei citate, "pe un plan mai larg, MAE al României reafirmă susţinerea pentru soluţionarea politică a problemei transnistrene cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Republicii Moldova, în cadrul frontierelor sale recunoscute internaţional, şi fără afectarea orientării sale pro-europene".

În tot acest timp pe teritoriul Transnistriei din Republica Moldova, unitățile forțelor operative rusești au fost plasate în stare deplină de pregătire de luptă, anunță Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene.

Și armata moldovenească a fost plasată în stare de "alertă" în regiunile de frontieră cu Transnistria, iar la punctele de control se desfășoară măsuri de securitate și patrule suplimentare, iar forțele moldovenești sunt, de asemenea, dislocate în infrastructura critică/sensibilă din întreaga țară.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Gică contra

Acum 7 luni

Razboiul se apropie de granita României... in curand o sa se instituie din nou starea de alertă.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus