Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Turiştii spaţiali au revenit pe Pământ după prima misiune privată pe ISS

Turiştii spaţiali au revenit pe Pământ după prima misiune privată pe ISS

Patru turişti spaţiali au revenit pe Pământ după prima misiune privată pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), informează agenţia DPA, citat de Agerpres.

Capsula lor a amerizat luni în Oceanul Atlantic, în largul coastelor statului american Florida.

Călătoria de întoarcere a grupului pe Pământ a fost amânată de mai multe ori din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, potrivit companiei private de turism spaţial Axiom Space.

Grupul trebuia să rămână la bordul ISS doar opt zile, însă a ajuns să petreacă două săptămâni departe de Pământ.

Astronauţii s-au bucurat de imponderabilitate şi de privelişti unice cu planeta noastră şi, în plus, au efectuat peste 25 de experimente ştiinţifice.

Echipa a fost formată din astronautul hispano-american Michael López-Alegría, antreprenorul american Larry Connor, antreprenorul şi pilotul israelian Eytan Stibbe şi investitorul canadian Mark Pathy.

Misiunea Ax-1 a fost lansată de la baza Cape Canaveral din Florida cu o capsulă Crew Dragon, aparţinând SpaceX, la 8 aprilie.

Această misiune a fost rezultatul unei cooperări între compania Axiom, agenţia spaţială americană NASA şi compania miliardarului Elon Musk, SpaceX.

Potrivit media, pasagerii au plătit în jur de 55 de milioane de dolari fiecare pentru acest zbor.

Cu toate acestea, comandantul López-Alegría a subliniat anterior că ei nu se consideră turişti spaţiali. "Cred că turismul spaţial are un rol important, dar nu despre asta este vorba. Cu siguranţă, aceasta nu este o vacanţă pentru membrii echipajului meu", a spus el. 

foto  Axiom Space/facebook

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus