Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Un singur centru de vaccinare împotriva Covid-19 rămâne deschis la Sibiu după 1 mai

Un singur centru de vaccinare împotriva Covid-19 rămâne deschis la Sibiu după 1 mai

După data de 1 mai, în județul Sibiu va mai rămâne deschis un singur centru de vaccinare împotriva COVID-19. Restul centrelor vor fi închise potrivit Ordonanței de Urgență nr. 44/14.04.2022 care dispune închiderea acestora. Sibienii care doresc să se vaccineze o vor putea face la centrul rămas sau la medicii de familie care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) în acest sens. Lista acestora poate fi găsită pe site-ul instituției.

Citește și: „Sibiul termină campania de vaccinare pe locul 4 în România”

Un singur centru de vaccinare fix va mai rămâne deschis în Sibiu după data de 1 mai. Este vorba despre Centrul Medical Stejari aflat pe strada Gărăslău, la Nr.1. Închiderea centrelor de vaccinare este prevăzută în Ordonanța de Urgență nr. 44/14.04.2022.

Reprezentanții Primăriei Sibiu au anunțat astăzi închiderea centrului de vaccinare anti COVID deschis în sediul Primăriei Sibiu de pe bulevardul Victoriei, începând cu data de 30 aprilie. Acesta va mai fi funcțional până în data de 29 aprilie, inclusiv. Autoritățile precizează că tichetele de masă neridicate de persoanele care s-au vaccinat vor fi transferate către Direcția de Sănătate Publică Sibiu.

„Acest centru de vaccinare s-a deschis inițial în mai 2021, ca centru de vaccinare drive through în parcarea de pe Cazarma 90 și ulterior în parcarea Teatrului, iar din 1 octombrie 2021 s-a transformat în centru fix, funcționând în sediul Primăriei vechi. În cele aproximativ 7 luni de funcționare în locația de pe bulevardul Victoriei, personalul medical a efectuat peste 19.000 de vaccinări”, transmit reprezentanții primăriei.

Potrivit directorului DSP, Florin Chetroni, în Sibiu va rămâne un singur centru de vaccinare fix deschis și după data de 1 mai. În afară de acesta, sibienii doritori se vor putea vaccina și la medicii de familie.

„În momentul de față, până la data de 29 aprilie, inclusiv, persoanele din Sibiu se mai pot vaccina la centrul de vaccinare situat în Primăria Veche, pe strada Victoriei. În municipiul Sibiu va funcționa și după data de 30 aprilie centrul de vaccinare fix aflat în Centrul Medical Stejari ,de pe strada Gorăslău. Acesta va funcționa în continuare pentru că este în relație contractuală cu CAS și dacă există adresabilitate își va continua activitatea de vaccinare. În ceea ce privește ultimul centru de vaccinare rămas în județ, respectiv cel de la Tălmaciu din Sala de Sport, ultima zi de funcționare a acestuia va fi inclusiv data de 1 mai. Ulterior acestor date, oamenii interesați se vor putea adresa centrului de vaccinare de pe strada Gorăslău și medicilor de familie care efectuează vaccinări”, spune directorul DSP Sibiu.  

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus