Duminică,
26.06.2022
Partial Noros
Acum
20°C

Aniversare la CJ: Porr a taxat ”proiectele pe hârtie”, PSD ”a furat” startul cu flori, Cîmpean a vorbit de la Bruxelles

Aniversare la CJ: Porr a taxat ”proiectele pe hârtie”, PSD ”a furat” startul cu flori, Cîmpean a vorbit de la Bruxelles

30 de ani împlinește pe 30 aprilie 2022 instituția Consiliului Județean Sibiu. Aniversarea a fost marcată în cadrul unei ședințe care a avut loc joi după-amiaza.

Înainte de deschiderea ședinței ordinare a Consiliului Județean aferentă lunii aprilie, doi dintre aleșii PSD au împărțit trandafiri roșii doamnelor și domnișoarelor prezente, indiferent de calitatea lor (alese județene, angajate ale aparatului funcționăresc ori invitate).

”În 30 aprilie se fac 30 de ani de la constituirea CJ Sibiu și acesta este motivul pentru care am împărțit flori colegelor din Consiliul Județean. Și pentru că domnul Bichicean, decanul de vârstă al CJ, a avut această inițiativă, cu permisiunea dumneavoastră, aș vrea să îi dau cuvântul”, a vorbit Laura Barac, lidera grupului de consilieri județeni din partea PSD.

Consilierii PSD au împărțit trandafiri roșii

A intervenit, însă, președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean. Aflată la Bruxelles, la o reuniune a Comitetului European al Regiunilor, Cîmpean a intervenit prin apel video și a cerut întâietate. ”Voi intra în ședință la Bruxelles și aș vrea să nu treacă nemarcat acest moment important și de către mine. Vreau, dragi colege și colegi, să vă transmit un salut dn inima Europei pentru o instituție europeană. Vreau ca gestul meu să fie simbolic, pentru că eu chiar cred că județul Sibiu este european, locul lui este în Europa și această instituție este demnă de a fi denumită instituție europeană”, și-a început Cîmpean expunerea.

Daniela Cîmpean a vorbit de la Bruxelles

A subliniat importanța păcii de care se bucură țara noastră, vorbind despre relatările aleșilor ucraineni, prezenți la aceeași reuniune. ”Vreau să reamintesc cât de norocoși suntem că trăim această normalitate, cât de greu s-a ajuns aici și cât de ușor putem pierde lucrurile normale pe care le avem acum”.

Și a făcut o paralelă între drumul spre democrație ales de Ucraina și revoluția din 1989, când ”am ales drumul bun”. ”La 30 de ani, trăgând o linie imaginară, vedem că am construit un aeroport modern, o bibliotecă implicată în comunitate, o filarmonică inovatoare și un muzeu unic în Europa, o strategie turistică și culturală pentru tot județul, o sală polivalentă, structuri medicale moderne, școli pentru cei mai vulnerabili copii și o infrastructură de drumuri necesară dezvoltării comunității noastre. Această instituție este astăzi imaginea drumului european ales de sibieni”, a încheiat Daniela Cîmpean, dând apoi cuvântul lui Pavel Bichicean.

”Le mulțumesc colegelor și colegilor, dar și tuturor locuitorilor județului Sibiu pentru munca pe care o depun pentru ca acest județ să crească și să se dezvolte după cum își dorește întreaga comunitate sibiană. Multă sănătate și prosperitate și unitate pentru a putea progresa pe calea pe care ne-am dorit-o”, a fost mesajul reprezentantului PSD.

”Nu doar proiecte pe hârtie”

Liderul grupului de consilieri ai FDGR, Paul Porr, a vorbit în special despre realizările din perioada în care Martin Bottesch a fost președinte al FDGR, în timp ce Klaus Iohannis conducea Primăria Sibiu. ”În acești 30 de ani și FDGR a participat la administrația județeană. Opt ani, acest Consiliu Județean a fost condus de Martin Bottesch. O perioadă foarte rodnică, nu doar prin proiecte mari pe hârtie, cum este spitalul județean și stația de deșeuri, ci prin realizări concrete. Aeroportul, noul sediu al Bibliotecii Astra (care a fost gândit inițial drept sediu al CJ, dar Bottesch, în modestia lui, a arătat că Biblioteca avea mai mare nevoie de un nou sediu), clădirea Junilor Sibiului, chiar și această sală în care ne aflăm, Drumul Regelui, chiar dacă alții s-au lăudat cu el, sunt printre proiectele realizate. Patru ani am avut și un mandat de vicepreședinte. În toți acești 30 de ani, FDGR a dus o politică a cetățeanului, indiferent de politica de la București. Și așa va rămâne în continuare”, a rostit Paul Porr.

Indirect, președintele FDGR a pus în contrast cei opt ani de mandat ai lui Martin Bottesch cu cei șase ani ai Danielei Cîmpean

”PNL este majoritar”

Adrian Echert a vorbit în numele aleșilor USR. ”Suntem cea mai tânără formațiune din Consiliul Județean, avem un an și jumătate de când suntem aici. Avem și noi planuri mari, suntem aici să reprezentăm cetățenii, sperăm că facem asta cu bine și vrem să continuăm la fel. Suntem un grup cu care se poate lucra și discuta, dar vom sancționa lucrurile care nu ni se par în interesul cetățenilor”.

În fine, la final a vorbit și Marcel Luca, unul din cei doi vicepreședinți ai CJ Sibiu, pentru a da o scurtă replică lui Paul Porr. ”PNL este majoritar în acest moment în Consiliul Județean, ne asumăm niște proiecte importante și ne străduim să își parcurgă pașii încât să devină realitate. Domnule Porr, toate proiectele au fost mai întâi pe hârtie, apoi au devenit realitate. Împreună cred că putem duce toate proiectele la bun sfârșit, dacă vom fi sănătoși și vom avea putere de muncă”, a spus Marcel Luca.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Dumitru Hulea

Acum 1 lună

Din păcate, actuala împărțire administrativ-teritoriala a României cu 41 de județe + municipiul București, împărțire care datează din 1968 este depășită de nevoile comunităților umane care trăiesc în aceste UAT-uri. Unele județe trebuiesc comasate. Pentru a accesa mai ușor finanțare din partea Uniunii Europene, eu propun comasarea județelor Hunedoara, Alba și Sibiu într-unul sigur cu capitala administrativă la Sibiu.
Raspunde

Raluca

Acum 1 lună

Avem 8 regiuni de dezvoltare, Sibiu face parte din regiunea Centru, Hunedoara din Regiunea Vest. Fiecare dintre capitalele actualelor judete pot gazdui institutii regionale care sa preia din institutiile judetene. De exemplu in Sibiu poate fi Agentia Regionala de Mediu ca si acum, in Alba sa ramana Agentia de Dezvoltare Regionala, Brasovul sa preia cultura, Muresul educatia, Miercurea Ciuc finantele, Sfantu Gheorghe Directia Regionala Asistenta Sociala si Protectia Copilului, etc. Cele 3 aeroporturi - Sibiu, Mures si Brasov sa se coordoneze iar Consiliul Regional sa isi desfasoare activitatea prin rotatie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus