Miercuri,
29.06.2022
Cer Senin
Acum
27°C

Deputat AUR de Sibiu, speriat de laboratoarele de cercetare biologică din Ucraina. E liniștit de Ministerul Apărării

Deputat AUR de Sibiu, speriat de laboratoarele de cercetare biologică din Ucraina. E liniștit de Ministerul Apărării

Deputatul AUR de Sibiu, Sebastian Ilie Suciu, a transmis ministrului Apărării o întrebare legată de posibilele amenințări nucleare și biologice care ar putea afecta România în contextul războiului din Ucraina.

Suciu e interesat de felul în care Ministerul Apărării poate preveni astfel de pericole.

”Ca urmare a invaziei rusești din Ucraina și a ultimelor evenimente din zona de conflict învecinată României și anume: lovituri aeriene, lupte grele și incendiul de la centrala nucleară din Zaporojie (una din cele mai mari centrale nucleare din Europa) din 9 martie 2022, precum și a existenței laboratoarelor de cercetare biologică în Ucraina, confirmate de Victoria Nuland, subsecretar de stat SUA, aceste laboratoare reprezentând o îngrijorare majoră pentru oficialii SUA, putem presupune că există riscul ca războiul din Ucraina să capete o dimensiune Nucleară și Biologică”, susține deputatul.

În consecință, Suciu îl întreabă pe ministrul Vasile Dîncu care e poziția Ministerului Apărării și ce măsuri de prevenție și/sau protecție au fost întreprinse de către minister.

”La nivelul Ministerului Apărării Naționale, prin structurile specializate, se monitorizează și evaluează permanent potențialele riscuri și amenințări la adresa securității, inclusiv cele de natură chimică, biologică, radiologică și nucleară (CBRN) interne și din proximitatea României, structurile de apărare CRBN din Armata României asigurând implementarea măsurilor specifice de protecție a personalului propriu și a facilităților militare.

Totodată, precizăm că, raportat la legislația în vigoare, responsabilitățile privind protecția populației civile și a infrastructurilor critice revin Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență”, se precizează în răspuns.

Vasile Dîncu precizează totuși că armata poate participa cu forțe în astfel de evenimente sau incidente ”cu semnificație CRBN”, la ”solicitarea autorităților administrației publice locale și centrale”.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Claus

Acum 2 luni

Bine ca e speriat de niste laboratoare care ar exista ipotetic,si nu e stresat de nivelul de radiatii de la Cernobal,cauzate de tovarasii lui,rusii.
Raspunde

Un sibian

Acum 2 luni

cea mai mare gresala e la TS-ului...ca publica asemenea TAMPENII!!!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus