Vineri,
02.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Parteneriat între Magnet CV și Crucea Roșie Sibiu. Zeci de locuri de muncă pentru refugiații ucraineni din orașul nostru

Parteneriat între Magnet CV și Crucea Roșie Sibiu. Zeci de locuri de muncă pentru refugiații ucraineni din orașul nostru

Începând de astăzi, 28 aprilie, refugiații care au ajuns la Sibiu și își doresc să găsească un loc de muncă au la dispoziție mai multe oferte pe care le vor găsi pe site-ul www.magnetcv.ro. Acest proiect este posibil printr-un parteneriat al portalului de locuri de muncă Magnet CV și Crucea Roșie Sibiu.

Kendrion Automotive, Visma, Keep Calling și Compa sunt cele patru companii care oferă refugiaților din Ucraina locuri de muncă în domeniul tehnic, IT și inginerie. Tot ce trebuie să facă pentru a aplica pentru locurile de muncă disponibile este să acceseze platforma www.magnetcv.ro și să trimită datele lor de contact prin formularul pus la dispoziție pe site sau, pentru mai multe detalii, să contacteze numerele de telefon din anunțurile de angajare.

„Crucea Roșie s-a implicat de la început în ajutorarea refugiaților ucraineni prin campania Umanitatea nu are granițe. Am ajutat cu transportul refugiaților, cu alimente, îmbrăcăminte, medicamente și tot ce a fost nevoie. Prin această inițiativă ne dorim să oferim locuri de muncă refugiaților care se află la noi în Sibiu atât timp cât aceștia rămân în orașul nostru și, în același timp să ajutăm firmele din Sibiu care au nevoie de locuri de muncă”, a declarat Raluca Morar, directorul Crucii Roșii Filiala Sibiu.

Companiile au la dispoziție mai multe locuri de muncă pentru refugiați, dar și programe de personalizate, prin care să le permită acomodarea cu cadrul de muncă din Sibiu.

„Avem mai multe locuri de muncă, în special posturi de activități în producție, sunt diferite activități care pot fi învățate în decursul a câtorva zile. De asemenea, avem și zona de studii medii și superioare, inginerie, economie. Important este că integrarea se va face pentru fiecare om în parte cu programe personalizate pentru el. În ceea ce privește durata, nu avem o durată determinată, ei pot rămâne la noi cât doresc, dacă se încheie războiul în mod sigur majoritatea vor vrea să se întoarcă acasă”, a spus Cătălin Bercu din partea Compa.

Toți cei care sunt interesați sau cunosc persoane din Ucraina care sunt în căutarea unui loc de muncă pot accesa platforma www.magnetcv.ro unde vor găsi toate posturile disponibile pentru ucraineni.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus