Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
18°C

Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sportului vor împărţi în şcoli 80 de mese de Teqball

Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sportului vor împărţi în şcoli 80 de mese de Teqball

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a anunţat sâmbătă, la Târgu Mureş, că în urma unei donaţii a Federaţiei Internaţionale de Teqball (FITEQ), în această vară, în colaborare cu Ministerul Educaţiei, vor fi distribuite în mai multe şcoli 80 mese de Teqball.

"Avem un proiect pe care îl vom lansa la vară, Federaţia Internaţională a donat 80 de mese de Teqball pentru Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sportului, 80 de mese, pe care, împreună cu domnul ministru Cîmpeanu, le vom împărţi în această vară, în iunie sau în septembrie, când se va termina vacanţa. Este exact pe Strategia Naţională a Sportului, în care vrem să creştem orele de sport, să diversificăm activitatea sportivă în şcoli şi e tocmai bine (...). Infrastructură e primordială pentru sportul de masă, fără infrastructură nu ai ce aşteptări să ai. Dacă putem să deschidem cât mai multe baze sportive, cât mai multe săli, cu siguranţă cu atât mai mulţi copii vor face sport", a declarat presei Eduard Novak, citat de Agerpres.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a participat, sâmbătă, la deschiderea oficială a celei de-a doua etape a circuitului European Teqball Tour de la Târgu Mureş, organizat de Federaţia Internaţională de Teqball (FITEQ), în parteneriat cu Federaţia Română de Teqball (FRTEQ), în perioada 29 aprilie - 1 mai, la care participă 35 de echipe la proba de dublu şi 30 de echipe la proba de dublu-mixt.

"Este o competiţie de nivel înalt şi, mai mult de atât, e prima dată când particip şi văd ce înseamnă Teqball la acest nivel, jucat de nişte profesionişti. Sincer, mă bucur foarte mult că sportul, în general, la nivel internaţional se schimbă şi Teqball va fi, cred, unul dintre sporturile care va marca această schimbare. Să nu uităm faptul că este unul dintre sporturile care se dezvoltă cel mai bine, în cinci ani au reuşit să înfiinţeze peste 140 de federaţii internaţionale şi, în 2023, va fi parte a Jocurilor Europene, aşa că România ar avea şanse pentru o medalie. Trebuie să acceptăm faptul că sporturile se schimbă şi trebuie să urmăm mentalitatea tinerilor, a noilor generaţii, şi e foarte bine fiindcă este un sport extraordinar de fascinant. Ar putea fi un candidat serios pentru sporturile olimpice (...). Primul semn este faptul că anul viitor, la Jocurile Europene, acest sport va fi parte deja a competiţiei, aşa că eu cred că la Los Angeles sau Australia 2032, Teqball va fi parte a Jocurilor Olimpice", a declarat Eduard Novak.

Ministrul a arătat că acest sport este extrem de dinamic şi că dă naştere la "emoţii nemaiîntâlnite", indiferent dacă e jucat sau privit din tribună.

"Este foarte dinamic şi, în foarte scurt timp, ai foarte multe momente de extaz şi de fericire, pentru că jocul efectiv este foarte rapid faţă de altele. Putem să avem o oarecare comparaţie cu tenisul de masă, dar acesta este mult mai dinamic, se joacă cu tot corpul. Desigur, sunt nişte reguli, dar şi de jucat şi de privit este foarte fascinant. Se joacă la dublu şi la simplu şi chiar dacă federaţia spune că Teqball este încă un copil şi noi toţi vom creşte împreună cu fiecare competiţie, iar specialiştii din acest sport identifică noi chestiuni care pot fi îmbunătăţite, este ceva foarte frumos", a subliniat Eduard Novak.

Alături de ministrul Sportului, Eduard Novak, la deschiderea oficială a competiţiei a participat şi preşedintele Federaţiei Internaţionale de Teqball (FITEQ), Viktor Huzsar, co-fondatorul Teqball.

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Teqball, Viktor Huzsar, renumit ca speaker internaţional despre tehnologiile utilizate în sport, a arătat că stilul Teqball este încă un copil, dar creşte foarte repede, fiind un sport nou care câştigă tot mai mult teren.

foto Eduard Novak/Facebook

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus