Luni,
28.11.2022
Cer Senin
Acum
-2°C

Transplantul hepatic la fetiţa de 5 ani cu Boala Wilson a fost realizat cu succes

Transplantul hepatic la fetiţa de 5 ani cu Boala Wilson a fost realizat cu succes

Transplantul hepatic pediatric la fetiţa de 5 ani cu Boala Wilson şi insuficienţă hepatică a fost realizat cu succes în cadrul Şcolii de Chirurgie a Institutului Clinic Fundeni, starea acesteia fiind stabilă, informează duminică Ministerul Sănătăţii.

"În seara zilei de 30 aprilie a fost realizat cu succes transplantul hepatic pediatric la fetiţa de 5 ani cu Boala Wilson şi insuficienţă hepatică. Transplantul hepatic pediatric a fost realizat în cadrul Şcolii de Chirurgie din cadrul Institutului Clinic Fundeni aflată sub îndrumarea domnului prof. dr. Irinel Popescu. După transplant starea fetiţei este stabilă, ea rămânând sub supraveghere în secţia de terapie intensivă 3 de la Institutul Clinic Fundeni", afirmă sursa citată de Agerpres.

Echipa chirurgicală şi de îngrijire a fost compusă din specialişti de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu".

Citește și MS: Fetiţa de 5 ani cu hepatită severă are nevoie de transplant hepatic

Astfel, echipa medicală de la Institutul Clinic Fundeni a fost compusă din: prof. dr. Vladislav Braşoveanu - şeful echipei chirurgicale, dr. Dragoş Zamfirescu, dr. Ion Barbu, dr. Alexandru Ristea dr. Florin Ichim dr. Răzvan Lazea, dr. Ovidiu Magdoiu, dr. Ştefan Andronic, prof. dr. Dana Tomescu - şeful echipei ATI, conf. dr. Mihai Popescu, dr. Alexandra Marcu, dr. Mihai Simionescu.

Din echipa medicală de la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" au făcut parte: conf. dr. Laura Bălănescu, dr. Dana Mălureanu, dr. Moga Andreea, dr. Florin Rusu (ATI), dr. Alexandru Baetu (ATI).

"Spitalul de Copii 'Grigore Alexandrescu' se află în proces avansat de acreditare pentru realizarea unui Compartiment de transplant hepatic pediatric. Aceasta presupune îndeplinirea criteriilor referitoare la activitatea de transplant în domeniile resurselor umane, bazei materiale şi cele operaţionale. Colaborarea cu specialiştii de la Institutul Clinic Fundeni este esenţială pentru încheierea cu succes a acestui proces. Conf. dr. Laura Bălănescu a fost desemnată coordonator al noului Centru de transplant hepatic pediatric. Ministerul Sănătăţii va acorda tot sprijinul necesar pentru acreditarea şi funcţionarea cât mai rapidă a acestui Centru, încât în cursul verii să poată realiza primele transplanturi hepatice la copii din România", se mai arată în comunicat.

foto depositphotos.com

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 7 luni

Doar cine e rau intenționat poate crede in ce spun spagarii din spitale.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus