Joi,
08.12.2022
Innorat
Acum
4°C

Zelenski către soldaţii ruşi: Mai bine rămâneți în Rusia decât să muriţi în Ucraina!

Zelenski către soldaţii ruşi: Mai bine rămâneți în Rusia decât să muriţi în Ucraina!

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat sâmbătă soldaţilor ruşi, recomandându-le într-un mesaj video că "mai bine ar rămâne în Rusia decât să meargă la război ca să moară în Ucraina", evocând planurile comandamentului rus de a continua ofensiva şi de a atrage mai multe forţe pe frontul ucrainean, relatează agenţia de presă Liga.net, citată de Agerpres.

Comandamentul Federaţiei Ruse nu le spune soldaţilor săi despre pregătirea unor frigidere mobile suplimentare pentru cadavre şi nu spune adevărul despre pierderile suferite în Ucraina, a afirmat Zelenski.

"Fiecare soldat rus poate încă să-şi salveze viaţa. Este mai bine pentru voi să supravieţuiţi în Rusia decât să muriţi pe pământul nostru!", a lansat preşedintele ucrainean, vorbind în limba rusă în această parte a mesajului său.

Totodată, el a afirmat că guvernul său face "tot ce este posibil" pentru a garanta evacuarea celor rămaşi în Mariupol, oraş din estul ţării devastat de armata rusă, relatează EFE.

Potrivit autorităţilor citate de agenţia locală de presă Ukrinform, aproximativ 1.000 de civili şi soldaţi ucraineni se află în continuare la combinatul siderurgic Azovstal, inclusiv aproximativ 600 de răniţi.

"Mulţi lideri din lume încearcă să-i salveze pe apărătorii curajoşi ai oraşului", a spus Zelenski în acelaşi mesaj video.

"Facem tot posibilul pentru ca misiunea de evacuare din Mariupol să aibă sorţi de izbândă", a adăugat preşedintele ucrainean, care a menţionat că 340 de grăniceri luptă în oraşul-port de la Marea Azov.

Sâmbătă seara, 20 de civili, femei şi copii, au fost evacuaţi din oţelăria asediată de ruşi, a informat Sviatoslav Palamar, adjunct al comandantului Regimentului Azov, potrivit agenţiei de presă ucrainene.

Conform Kievului, Mariupolul se confruntă cu o catastrofă umanitară provocată de invazia Rusiei, pe care o acuză că a bombardat locuitorii neînarmaţi, a blocat livrarea ajutoarelor umanitare şi a deportat cetăţeni ucraineni în regiuni defavorizate ale Federaţiei Ruse.

Zelenski, pe de alta parte, a spus că forţele ucrainene au distrus peste 1.000 de tancuri ruseşti, aproape 200 de avioane şi 2.500 de vehicule blindate de luptă ale trupelor ruse de la începutul invaziei în 24 februarie. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Hobo

Acum 7 luni

Cel mai mare clown, acest Zelenski..... si-o distrut tara si acum distruge si Europa.
Raspunde

Emil

Acum 7 luni

Fiecare soldat lupta pentru a ajunge mareșal bogat. Acasa ramane tot soldat.
Raspunde

Eu

Acum 7 luni

liderul de la Kiev este un model de curaj autentic.
Raspunde

Actor Ratat

Acum 7 luni

Un actor ratat care si-o bagat tara in razboi.
Raspunde

Dana

Acum 7 luni

Omu asta ar trebui judecat pentru crime de razboi, impreuna cu George W Bush, pentru crime de razboi. Si voi ni-l prezentati ca erou ?! De cand sunt ucrainienii niste sfinti ? Ia intrebati putin romanii din Cernauti, daca vreti sa aflati mai multe.... riscam un razboi nuclear pentru un clown si niste disperati din SUA.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus