Joi,
08.12.2022
Innorat
Acum
3°C

Zelenski şi Crucea Roşie confirmă începerea evacuării civililor de la combinatul Azovstal din Mariupol

Zelenski şi Crucea Roşie confirmă începerea evacuării civililor de la combinatul Azovstal din Mariupol

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat duminică evacuarea unui prim grup de 100 de civili din oţelăria Azovstal a oraşului Mariupol asediată de trupele ruse, relatează agenţiile AFP şi EFE, scrie Agerpres.

„Evacuarea civililor din Azovstal a început. Un prim grup de circa 100 de persoane se îndreaptă spre teritoriul controlat (de Ucraina). Mâine îi vom primi la Zaporojie'', a scris pe Twitter preşedintele ucrainean.

Comitetul Internaţional al Crucii Roţii a confirmat de asemenea că operaţiunea de evacuare a civililor de la Azovstal este în desfăşurare şi că Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) este implicată în această operaţiune, relatează agenţia DPA.

Potrivit surselor ucrainene, la combinatul siderurgic Azovstal, ultimul punct ucrainean de rezistenţă la Mariupol, se află cel puţin 500 de civili şi circa o mie de combatanţi ai regimentului Azov, unitatea de extremă dreapta integrată în armata ucraineană. În buncărele combinatului se mai află circa 500 de răniţi, soldaţi şi civili, fără acces la tratament medical şi cu rezerve de apă şi alimente pe sfârşite.

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a cerut ministrului apărării Serghei Şoigu, într-o discuţie regizată cu acesta şi transmisă la televiziunea rusă, să nu ia cu asalt combinatul Azovstal pentru a nu provoca şi mai multe victime în luptele din labirintul de tuneluri şi instalaţii ale acestuia, dar să menţină în schimb blocada asupra oţelăriei pentru a sili combatanţii ucraineni de acolo să se predea.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus