Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Jill Biden se întâlnește cu Carmen Iohannis. Prima Doamnă a SUA se va afla în țară într-o vizită în contextul războiului din Ucraina

Jill Biden se întâlnește cu Carmen Iohannis. Prima Doamnă a SUA se va afla în țară într-o vizită în contextul războiului din Ucraina

Jill Biden va face o vizită în Europa de Est la sfârșitul acestei săptămâni, inclusiv în România pentru a se întâlni cu refugiații ucraineni, anunță nytimes.com. În cadrul deplasării ei în țara noastră, Jill Biden se va întâlni și cu Carmen Iohannis, soția președintelui Klaus Iohannis, anunță G4Media.

Prima doamnă a SUA intenționează să plece joi de la Washington pentru a vizita România și Slovacia, două țări membre NATO care se învecinează cu Ucraina și care au primit un milion de ucraineni refugiați, mai arată publicația americană.

Prima doamnă va pleca joi de la Washington spre România, oprindu-se mai întâi vineri la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, unde se va întâlni cu membri ai armatei, înainte de a se îndrepta sâmbătă spre capitala București, anunță CNN.

La București, Jill Biden va avea întâlniri cu membri ai guvernului român, precum și cu lucrători din domeniul ajutorului umanitar. România a înregistrat cel mai mare aflux de refugiați ucraineni ca urmare a crizei (după Polonia), sute de mii de ucraineni trecând granița în țară de la începutul războiului, în urmă cu trei luni, potrivit Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați.

Jill Biden, profesor la un colegiu comunitar, va petrece, de asemenea, un timp la București cu educatori care ajută la predarea copiilor ucraineni strămutați și îi ajută la școlarizarea lor, pe măsură ce se adaptează la noul lor mediu.

Sâmbătă seara, Jill Biden va merge la Bratislava, Slovacia, unde se va întâlni cu personalul ambasadei Statelor Unite, înainte de a pleca a doua zi spre Kosice și Vysne Nemecke, Slovacia, pentru a se întâlni cu refugiații ucraineni. De asemenea, Biden îi va saluta pe slovacii care și-au deschis casele pentru familiile din Ucraina care au căutat refugiu. Peste 350.000 de ucraineni au fugit în Slovacia, potrivit UNHCR.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Radu

Acum 1 an

Cine e Carmen Johannis si ce a facut ea pana acum?
Raspunde

Cristian Sibian

Acum 1 an

Ce rai suntem...In loc sa ne bucuram ca Jill Biden ii prezinta capitala tarii(vrem,nu vrem...) ca sa nu ramana cu lacune dupa 10 de ani de 'nimic'.... Acum,spre comparatie,Jill Biden a vizitat pana acum 40 de tari in misiuni umanitare.Din cauza pandemiei si a restrictionarii drastice a turismului,Geta nu a ajuns la cifra...
Raspunde

Babylon

Acum 1 an

Poate o intreaba ceva de autostrada Bechtel.
Raspunde

Munteanu

Acum 1 an

Se intalnesc doua profesoare de limba engleza. Sigur fac schimb de experienta...
Raspunde

@Cristian Sibian

Acum 1 an

prima d-na din State e o institutie care isi asuma agende si se implica in viata publica nu o arde aiurea si nu se gandeste doar la deplasari externe in calitate de atasament ca sa mai vada un oras, o tara. La noi ... Carmen a petrecut doua mandate ca prima d-na si ce a ramas dupa ea? absolut nimic - cam ca si dupa kwi - dupa care au ramas totusi ... paduri taiate la ras. De fapt au mai ramas niste poze la piramide , cu perchea unica in alb.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus