Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Spitalul Județean a rămas fără curent, din cauza unei defecțiuni care a afectat o mare parte din Sibiu

Spitalul Județean a rămas fără curent, din cauza unei defecțiuni care a afectat o mare parte din Sibiu

O defecțiune a provocat o pană de curent în mai multe zone are orașului Sibiu, în ultimele aproximativ patru ore. Printre afectați a fost și Spitalul Județean.

Locuitorii din mai multe cartiere ale Sibiului nu au avut astăzi curent, timp de mai multe ore. Cei mai afectați au fost cei din centrul orașului, care ar urma în aproximativ o jumătate de oră să aibă din nou curent.

„Au fost multe, multe zone ale Sibiului afectate, într-adevăr. Ultimii au rămas cei din zona centrală, dar vor avea și ei curând curent, în maxim o jumătate de oră preconizăm noi. Printre cei care au rămas fără alimentare a fost și Spitalul Județean Sibiu, unde am dat drumul la curent mai repede”, a spus Florin Benga, directorul Electrica Sibiu.

Managerul Spitalului confirmă problema însă spune că situația a fost gestionată fără incidente și că secțiile esențiale ale spitalului au fost protejate.

„A fost o problemă serioasă pe tot orașul, dar am reușit să gestionăm lucrurile absolut ok. Nu am stat cu ochii pe ceas, dar a durat undeva mai mult de jumătate de oră. Absolut toate secțiile care sunt esențiale și care au nevoie de curent – chirurgii, ATI – au grupuri electrogene și atunci putem să acoperim situații de genul acesta. Dar evident că nu a fost o situație confortabilă”, a declarat medicul Daniel Chelcea.

Defecțiunea a apărut în jurul orei 15, potrivit informațiilor furnizate de directorul Electrica Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Emil

Acum 1 an

Iar n-au pornit generatoarele...
Raspunde

POPA

Acum 1 an

intre ce ore!?
Raspunde

Unu

Acum 1 an

Totusi la o defectiune de asa o anvergura se putea spune macar in mare cauzele carora se datoreaza. In sensul ca: s-a rupt un cablu, a luat foc un transformator, a furat unu nu stiu ce componente de cupru, caz care s-a mai intamplat in Sibiu sau a fost un atac al hakerilor rusi. Nimic. Secretomanie ca pe vremuri
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Spitalul e obiectiv de importanta vitala, are doua cabluri ce alimenteaza din doua sisteme diferite. Cand se rupe unul intra celalat. Doar cand pica si rezerva intra alimentarea de siguranta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus