Joi,
01.12.2022
Innorat
Acum
2°C

Primăria: asfaltul așternut pe ploaia de vineri e de bună calitate

Primăria: asfaltul așternut pe ploaia de vineri e de bună calitate

Asfaltul așternut în condiții de ploaie pe cea mai nouă stradă din Sibiu este de bună calitate, susțin reprezentanții Primăriei, pe baza probelor prezentate de constructor. Administratorii străzilor orașului resping ceea ce și dirigintele de șantier și constructorul au declarat: că administrația locală ar insistat ca asfaltarea să continue chiar dacă începuse ploaia.

Este vorba de asfaltarea celei mai noi străzi din Sibiu, cea peste Cîmpșor, stradă pe care valorile de trafic sunt așteptate să crească și mai mult ca urmare a lucrărilor care urmează să înceapă la podurile peste Cibin de pe șoseaua Alba Iulia. Locuitorii din zonă au reclamat faptul că asfaltarea continuă în ciuda ploii.

”În dimineața zilei de vineri, 29 aprilie, directorul tehnic al Primăriei Sibiu a aprobat începerea lucrărilor de așternere a stratului de uzură pe drumul care face legătura între cartierul Ștrand și Turnișor. În momentul respectiv nu se înregistrau precipitații, condițiile meteo fiind corespunzătoare. De altfel, în ziua respectivă s-au înregistrat precipitații de abia în jurul orei 16.00”, răspund reprezentanții Primăriei Sibiu. Asta în condițiile în care lucrările de așternere a asfaltului s-au încheiat în jurul orei 19:00.

Răspunsul este diferit de cel dat de dirigintele de șantier, în ziua cu pricina. ”Azi dimineață, în jurul orei 07:30 ploua și le-am spus (constructorilor – n.r.) că nu vor asfalta. Între timp, vremea s-a îmbunătățit, au făcut amorsarea, au început turnarea asfaltului. Primăria a decis să continue asfaltarea”. Și reprezentanți ai constructorilor de la Comtram susțineau aceeași variantă.

Funcționarii administrației locale subliniază, însă, că dacă a început ploaia, asfaltarea trebuia oprită. ”Desfășurarea lucrărilor a fost verificată în teren de către reprezentanți ai Direcției Tehnice, de mai multe ori pe parcursul zilei. Nimeni NU a dat dispoziție și nici NU a aprobat vreo cerere de asfaltare pe ploaie din partea constructorului. Mai mult, conform normativelor tehnice, constructorul are obligația de a sista lucrările în cazul în care condițiile meteo devin nefavorabile acelui tip de lucrare”.

Nu sunt probleme

Pe baza probelor realizate de constructor, asfaltarea noii străzi cu o lungime de un km este o lucrare de calitate, arată reprezentanții Primăriei Sibiu. ”Așa cum prevede procedura, zona asfaltată în cursul zilei anterioare, a fost verificată atât vizual, cât și prin probe de laborator, efectuate de constructor, rezultatele neconsemnând probleme în calitatea lucrării. Precizăm că lucrarea are un termen de garanție de cinci ani, iar orice defect care apare în această perioadă va fi remediat de constructor, pe cheltuiala proprie”, mai arată reprezentanții Primăriei într-un răspuns transmis pentru cititorii Turnul Sfatului. De altfel, inclusiv ingineri independenți de această lucrare au arătat că, în cazul în care ploaia nu este una însemnată, așternerea asfaltului poate continua.

Cea mai nouă stradă din Sibiu

Verificarea a fost realizată în cursul zilei de sâmbătă, când nu s-au mai înregistrat precipitații. iar așternerea stratului de uzură a fost finalizată. Mai puțin pe trotuare și pe pista de biciclete. De atunci, alte lucrări de așternere a asfaltului nu s-au mai realizat.

Citește și Cea mai nouă stradă din Sibiu, cea peste Cîmpșor, asfaltată pe ploaie. ”Primăria a decis”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Astrid Fodor, acasa!

Acum 7 luni

Mai prapaditilor de primarie si Comtram, cand binevoiti sa asfaltati trotuarele si pista de biciclete??? Retin ca termenul de executie este depasit cu mult!!! La lada de gunoi a istoriei, doamna Fodor, dl. Palade si toti ****!

Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 7 luni

Va aduceti aminte ca prin noiembrie 2012-2013,dupa ce s-a asfaltat strada Banatului ,a venit E-ON Gaz si a facut o traversare la intersectia cu Victoriei?Primarul de atunci ne asigura ca ,in primavara,se va repara de nici nu ne vom da seama ca acola s-a sapat.Cei ce trec pe acolo zilnic,in 2022,stiu ce baza poti pune pe cuvintul primarilor.S-ar putea pune acid da-i ilegal!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus