Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Cea mai nouă stradă din Sibiu, cea peste Cîmpșor, asfaltată pe ploaie. ”Primăria a decis”

Cea mai nouă stradă din Sibiu, cea peste Cîmpșor, asfaltată pe ploaie. ”Primăria a decis”

Mai mulți cititori au transmis imagini cu lucrările de așternere a asfaltului pe cea mai nouă stradă a Sibiului, cea care traversează Cîmpșorul. Asfaltul este așternut în condiții de ploaie. ”Primăria este cea care a insistat”, arată cei implicați în lucrare.

”Am crezut că s-au oprit. Dar a mai venit o mașină cu asfalt și iarăși s-au apucat să pună asfalt, deși afară plouă. Tot pe ploaie s-au apucat de lucrări și în prima parte a zile”, a descris un cititor care locuiește în zonă celei mai nouă străzi din Sibiului. 

Este vorba de strada care conectează cartierele Ștrand și Turnișor peste zona Cîmpșor și care, peste două zile, va face parte din variantele alternative anunțate de Primăria Sibiu în condițiile în care traficul va fi restricționat pe șoseaua Alba Iulia, pentru lucrările de refacere a podurilor peste Cibin. ”În zona aceasta, în cursul zilei de azi a plouat în mai multe reprize. E adevărat, la prima tură de asfalt pe care au așternut-o nu mai ploua, dar de atunci a mai plouat, au mai asfaltat, iar acum văd că au adus altă mașină de asfalt și se apucă de așternut asfalt. Iar afară plouă mărunt”, a transmis, la câteva minute distanță, un alt locuitor al zonei. Această a doua sesizare a fost făcută în jurul orei 17:30. Iar potrivit locuitorilor din zonă, lucrările de așternere a asfaltului s-au oprit în jurul orei 19:00.

Primul strat de asfalt al acestei străzi a fost așternut la în luna noiembrie a anului trecut (detalii aici), acum fiind așternut ultimul strat, cel de uzură.

”Primăria a decis”

Turnul Sfatului a luat legătura cu Gheorghe Brăila, angajat să asigure serviciile de dirigenție pentru strada în discuție. ”Azi dimineață, în jurul orei 07:30 ploua și le-am spus că nu vor asfalta. Între timp, vremea s-a îmbunătățit, au făcut amorsarea, au început turnarea asfaltului. Primăria a decis să continue asfaltarea”, arată dirigintele de șantier.

Potrivit lui, precipitațiile căzute în cursul zilei de vineri nu au fost atât de însemnate cantitativ astfel încât așternerea stratului de uzură să nu poată fi făcută în condiții bune. ”Nu a fost o ploaie puternică. Eu am fost pe șantier la miezul zilei, prima mașină cu asfalt a fost turnată între 11:30 și 12:00. Amorsarea stratului de rezistență este făcută în condiții bune. Iar dacă sunt întrunite aceste condiții, de amorsare și de temperatură a mixturii asfaltice, nu este problemă. Pentru că la nivelul acesta redus de precipitații, asfaltul prin temperatura lui face ca apa să se evapore. Mă așteptam la reacții din partea sibienilor. Și mai este un aspect: constructorul are cinci ani termen de garanție. Prin urmare, dacă vor apărea eventuale probleme, acestea vor fi remediate în perioada de garanție”, a mai arătat dirigintele de șantier.

Turnul Sfatului a vorbit și cu angajați ai Comtram, societatea căreia, în asociere cu Eko Top Sib SRL,  i-a fost încredințat din iulie 2020 proiectarea și execuția străzii cu o lungime de un kilometru. ”Cei din cadrul Primăriei ne presează să terminăm lucrarea. Noi am arătat prognozele, că toată săptămâna au fost anunțate ploi, dar ni s-a spus să terminăm lucrarea”, au arătat angajați ai societății pentru Turnul Sfatului.

Am luat legătura și cu un constructor de drumuri independent de lucrarea în discuție. ”Este așa, la limită. Emulsia care se rupe înainte de așternerea asfaltului este preparată pe bază de apă. Nici eu nu m-aș opri din asfaltat dacă este doar o burniță ușoară. Dacă plouă mai consistent, însă, ai o problemă. Fluxul tehnologic presupune că asfaltul pleacă din stație la o temperatură de 180 de grade, iar după ce este basculată în fixor, mixtura iese la 140 de grade Celsius, deci este o temperatură ridicată pentru evaporarea apei dacă nu plouă torențial. Dar, din punctul meu de vedere, problema acolo este calitatea mixturii asfaltice, asta fiind însă o altă poveste”, a declarat constructorul de drumuri pentru Turnul Sfatului.

Contactați, reprezentanții Primăriei Sibiu au arătat că urmează să răspundă solicitării, excluzând însă varianta în care ar fi solicitat așternerea asfaltului indiferent de condițiile meteo. 

Va fi o variantă alternativă

Strada peste Cîmpșor va deveni una extrem de tranzitată în următorul an. Asta deoarece de duminică, 1 mai, vor începe lucrările de demolare, refacere și extindere a podurilor de pe șoseaua Alba Iulia, peste Cibin. În cadrul acestor lucrări, circulația în zona podurilor va fi restricționată și total în anumite intervale de timp (primul astfel de interval deja anunțat este în zilele 6, 7 și opt mai).

Noua stradă care conectează străzile Dimitrie Cantemir (cartier Ștrand) și strada Rozmarinului (Turnișor) este prima variantă alternativă propusă de Primăria Sibiu pentru șoferii sibieni, în ocolirea șantierului de pe șoseaua Alba Iulia.

Citește și Reacția dură a unui consilier local după asfaltarea pe ploaie a drumului din Cîmpșor: ce i-ar fi durut dacă amânau o zi, să lucreze pe uscat și să fie siguri că fac un lucru bun? Nu le pasă!

Proiect de șase ani

Din decembrie 2015 a fost anunțat de către reprezentanții Primăriei Sibiu că vor să realizeze o stradă peste Cîmpșor, pentru a crea o alternativă traficului către Zona industrială vest. Contractul de proiectare și execuție a fost semnat, în cele din urmă, pe 17 iulie 2020, termenul de finalizare prevăzut fiind 16 iulie 2021.

Cu toate acestea, finalizarea și recepția proiectului tehnic a trenat, astfel că Primăria a emis ordinul de începere a lucrărilor abia pe 13 mai 2021. ”Termenul de finalizare a lucrărilor este de 8 luni, fără a include lunile de iarnă în care nu se poate lucra”, anunța atunci Primăria. În noiembrie anul trecut, plăcuța de șantier aferentă lucrării indica ziua de 13 ianuarie 2022 drept dată de finalizare. După care, în urma lunilor de iarnă, termenul s-a decalat până la jumătatea lunii mai a acestui an. Valoarea inițială a contractului este de 9,14 milioane de lei, cu tot cu TVA.

Citește și S-ar putea răsturna: explicația dată pentru un pod amenajat diferit față de noua stradă care îl continuă

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Asen

Acum 5 luni

Usor, usor ne apropiem de Vaslui, o mai mare bataie de joc de banii publici cum se practica in Sibiu nu cred ca mai exista nici in cele mai rosii sau galbene judete/orase conduse de baronii locali. Este incredibil cum orice lucrare publica este facuta in bataie de joc. Vezi gurile de canal dupa asflatare Strada Cristian/Maramuresului, lucrarile la noul parc si dezastrul facut de camioanele care cara pamant acolo, giratoriu Arhitectilor si altele...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bambolero

Acum 5 luni

dacă aveți o listă la partid, de ce n-o afișați undeva? vă e frică de ouă?
Raspunde

Marius

Acum 5 luni

De anul trecut putea fi asfalta de 100 ori pe vreme buna ! Acum insa ,**** da-i frate cu asfaltatul ca se inchide podul Petrom de la ! Mai

Raspunde

Xulescu

Acum 5 luni

Pedepsim la vot
Raspunde

Dd

Acum 5 luni

Am trecut si eu pe acolo ieri. Erau niste balti imense. Nu are cum sa se lipeasca acel asfalt in mod corect. Peste 1 an il rascheteaza si il mai toarna. Bani aruncati pe fereastra!
Raspunde

New Caracal

Acum 5 luni

Primaria loveste din nou! Bravo !!
Raspunde

Xxx

Acum 5 luni

Iar întreb...da chiar nu i caută nimeni pe ăștia de la primărie care semnează recepțiile și plată acestor lucrari???????? Chestia cu capacele de canal care nu sunt la nivelul asfaltului proaspăt turnat e deja de zeci de ani!!! Și e doar un aspect! Toate lucrările...capace... giratorii mai nou... asfaltarea pe ploaie ...etc sunt făcute numai și numai în bătaie de joc și cu un dispreț maxim fata de cetățeni!!!
Raspunde

Sibian sofer

Acum 5 luni

Comtram si Terra Building.... in combinatie cu primaria Sibiu....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus