Miercuri,
18.05.2022
Acum
0°C

Proiect pentru ”Câmpșor”. Drum nou pentru zona Ștrand, Valea Aurie, Tilișca

Proiect pentru ”Câmpșor”. Drum nou pentru zona Ștrand, Valea Aurie, Tilișca

Sibienii din cartierele Ștrand și Valea Aurie, dar și cei din zona Tilișca și Calea Poplăcii vor putea evita în viitor aglomerația de pe Șoseaua Alba Iulia, dacă vor să iasă din oraș, spre autostradă.

Viceprimarul Virgil Popa susține că există un plan pentru realizarea unui drum nou care să facă legătura între Șoseaua Alba Iulia, în zona Trident, până în strada Dimitrie Cantemir, la trecerea peste calea ferată, peste terenurile cunoscute drept zona ”Câmpșor” ”Este varianta construcției unei centuri în zona de sud a aeroportului și s-a mai discutat despre acest proiect. Un drum care să meargă spre Cristian, Poplaca, să ocolească Școala de Câini și să meargă mai departe spre Șelimbăr. Dar o lucrare mult mai mică ar fi în zona Șoseaua Alba Iulia, coborârea înspre Turnișor și acolo, prin Câmpșor, să o legăm cu Dimitrie Cantemir. Cel mai ușor ar fi după Trident, acolo unde este strada Cimitirului și să se ajungă în zona Bieltz și mai departe pe Iancu de Hunedoara și din Piața Iancu de Hunedoara ar fi strada Rozmarinului, cu zona Câmpșor. Drumul ar ieși chiar în Dimitrie Cantemir, sub zona ANL. Pentru zona Ștrand și zona Tilișca, Calea Poplăcii și Valea Aurie nu s-ar mai ajunge la podul peste Cibin, actual. S-au făcut niște măsurători, dar din păcate, Primăria Sibiu nu are în zona Câmpșor decât o exploatare de patru – cinci metri. Nu ar fi decât limita pentru două benzi de circulație” a declarat viceprimarul Virgil Popa, în cadrul unei emisiuni TSTV.

Odată cu această lucrare, s-ar impulsiona noi proiecte imobiliare în această zonă, a mai spus viceprimarul.

Emisiunea poate fi vizionată aici:

https://youtu.be/CR1is27A7r4

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

19 comentarii

un sibian

Acum 6 ani

asta ar mai lipsi pe Dimitrie Cantemir...si asa zona e un mic dezastru...probabil "d-nul vice" n-am mai fost in zone de muta vreme!!! ar putea face un drum care sa plece de la Trident si sa ajunga pe starda Preot Bacca...ia da...ar duce traficul aproape de calea Poplacii...
Raspunde

a

Acum 6 ani

Virgin Popa are niste idei megalomane si proaste la fiecare 24 de ore? Sa nu ajunga asta primar ca va fi dezastru.
Raspunde

daniela

Acum 6 ani

oare daca ar fi casa dvs, ati renunta la ea? aveti niste idei domnilor .........
Raspunde

@.@

Acum 6 ani

Este luat in considerare ca este o zona partial inundabila? daniela, arunca cocioaba si ia in brate evolutia ! Daca e casa stra-stra-stra-stramosilor tai, nu cred ca se atinge nimeni de ea, sau doar o muta.
Raspunde

calin

Acum 6 ani

Este o idee foarte buna.În zona respectiva s-ar putea începe construcții de locuințe care spre deosebire de alte zone din marginea orașului zona Camasor este în Sibiu.
Raspunde

b

Acum 6 ani

Teren inundabil si foarte instabil. Clar, e cel mai bun loc unde sa iti faci o casa. Daca iti place sa faci case, aici vei avea ocazia sa construiesti una la 2 ani. Defapt sa reconstruiesti. In zona aceea ar merge cel mai bine sa se faca o ecluza, sa se ridice nivelul Cibinului cu vreo 3 metri iar ce ramane in jur sa fie folosit pentru construit case si parcuri. Dupa aceea daca am avea un arhitect al orasului cu 1% mai capabil decat incapabila actuala, sa faca Raului si Malului in bulevarde cu bretea de conectare la centura. Asa ai rezolva o gramada de lucruri si ai si da potential de gentrificare intregii zone a orasului de jos + piata cluj + terezian.
Raspunde

Magda Titonia

Acum 6 ani

Pai chiar el are teren mult in zona, si asta de vre-o cativa ani...
Raspunde

radu

Acum 6 ani

eu cred ca proiectul este de fapt pentru saracii care au facut casele in continuare la strada birsei acesta fiin primu cartier "rezidential din Sibiu.
Raspunde

Marius

Acum 6 ani

O asemenea centura este imperios necesara. Pacat insa ca nu se leaga direct in str. Preot Baca, pe langa statia de gaz de pe str. Sacel...
Raspunde

doru

Acum 6 ani

Ideea e OK, e nevoie doar de circa 2 km de asfalt intre rozmarinului si dimitrie cantemir, DAR sa terminam odata cu drumurile de 4m latime de genul "maricuta" vezi dedeman-kaufland. Decat asa mai bine macadam cum e acum. Standarde domnilor, standarde.
Raspunde

Cosmin

Acum 6 ani

E o idee f buna. Daca ati merge zilnic la servici din Strand 2 si ati sta in trafic toata varianta din strand Cristianului ... nu ati mai comenta ca e o idee proasta. Dar daca as avea casuta pe cantemir sau pe sacel poate as comenta si eu la fel ... ca sa nu am trafic mai mare pe strada. Si da... pe cantemir e dezastru ... si de ce ? Deoarece majoritatea celor de la case, in loc sa isi puna masina in curte si-o lasa pe trotuar ... ca deh ... trotuarul e tot al lor ... nu?(cel putin pana ninge ... ca atunci Primaria e de vina:)). Trebuie sa faci slalom mereu ca unul parcheaza pe un sens altul pe celalat. Oameni buni schimbati-va ca altfel nu se schimba tara asta!!! Aaaa si revenind la Virgil Popa - foarte buna initiativa. Nu il cunosc ... nu stiu daca are pamanturi pe acolo ... cum puncta mai sus alt paranoic cu teorii ale conspiratiei, dar ce stiu este faptul ca zona aia necesita o schimbare si cu siguranta CASE! Si da ... e inundabila ... asa cum o fost si zona garii sau hipodrom ... dar oameni buni ... suntem in secolul 21 si putem construi si pe Marte maine-poimaine. :) Numa de bine si proiecte de genul asta cat mai multe!!!
Raspunde

4-5 metri ??? :)

Acum 6 ani

Asta da dezvoltare de municipiu cu alei de 4-5 metri pe post de "centura"... Asa conducatori, asa oras! Ahhh, era sa uit ca mai ieri domnul vice se urcase pe bicicleta pentru o poza + articol. Cineva trebuia sa ia locul marelui biciclist. Daca ne urcam toti pe biciclete 4-5 metri ajung si de un bulevard larg...
Raspunde

4-5 metri ??? :)

Acum 6 ani

"Odată cu această lucrare, s-ar impulsiona noi proiecte imobiliare în această zonă, a mai spus viceprimarul." - Mie mi se pare o insulta la adresa inteligentei cetatenilor sa vii sa spui spasit ca nu ai decat 4-5 metri acolo pentru un drum care ar trebui sa deserveasca mai multe cartiere, dar ca asta "va impulsiona" imobiliarele in zona... Pai cu asa oameni la carma orasului cred si eu. Mai tragem o ulita de 4 metri pe post de centura si apoi ne apucam sa dam aprobari de case fara numar daca nu si blocuri, nu? Nici nu stiu cum sa va calific. O fi doar incompetenta?
Raspunde

Mircea

Acum 6 ani

Sa faca sens unic. Dimineata catre aeroport, iar seara dinspre aeroport :)). Lasand gluma la o parte, ar fi foarte utila o varianta de legatura Turnisor-Calea Poplacii.
Raspunde

@Mircea

Acum 6 ani

Lasand gluma, din pacate asta este cam singura frectie care mai poate ajuta coloanele matinale de masini de pe Poplacii, Cristian, Maramuresului. Si s-a ajuns aici prin tot felul de proiecte imobiliare foarte bine gandite si aprobate de primarie...
Raspunde

calin

Acum 6 ani

M-ai terminați cu zona aia inundabila, de câte ori a fost inundata zona respectiva .niciodată. este o zona foarte ok pt construit și în plus ar reduce din traficul infernal din sibiu.O zona inundata a fost pe vremuri toată zona și Selimbar la limita cu Sibiul.de ce casele construite în zona Pictor Brana Selimbar nu au pivnițe, va spun eu, pt ca la 2,5 m sub pământ este apa dragilor.
Raspunde

b

Acum 6 ani

Trebuie sa existe si cate un prost de serviciu' care sa nu inteleaga de ce e zona inundabila, dar na, trebuei sa avem si din astia lenesi carora le e greu sa dea o cautare pe gogu. Zona inundabila + mlastinoasa + vale. Ia spune-mi putin cat de mult iti place sa te dai cu casa pe deal? Inventam un nou sport extrem? Si nu prea cred ca in zona Pictor Brana e apa la 2.5m sub pamant ca s-ar fi surupat casele sau ar fi fost prea scumpe din cauza fundatiilor cu stalpi.
Raspunde

Cornel

Acum 5 ani

Daca respingem orice initiativa care aduce avantaj pentru sibieni, inseamna ca avem probleme cu capu.
Raspunde

bujac viorel

Acum 4 ani

viorel bujac da am teren in cimpsor, este dat ptr. pasunat sa-mi scot cel putin impozitul ,doresc sa construiesc pe terenul meu, pentru drum de trafic sunt de acord sa donez primariei pe o lungime de 54 metri 3 metri,iar vorbind de inundatii, cred ca in secolul nostru sunt solutii tehnice,asa ca primaria ar trebui sa promoveze aceste investitii mai cu curaj si comunicare,fiind doar in beneficiile tuturor cetatenilor,atit proprietarilor cit sii riverranilor,dar totul trebuie facut de profesionisti de perspectiva pe baza de concurs public de proiecte,sa nu lezeze pe alti concetateni . SUCCES SI SPOR LA TREABA.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus