Miercuri,
29.06.2022
Cer Senin
Acum
25°C

„Cu drag de portul tradițional sibian”, expoziție online ce valorifică fotografii realizate în satele județului Sibiu

„Cu drag de portul tradițional sibian”, expoziție online ce valorifică fotografii realizate în satele județului Sibiu

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu celebrează Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România printr-o expoziție online ce valorifică fotografii realizate în satele județului Sibiu, în timpul cercetărilor în teren derulate de instituție în ultimii ani.

Expoziția „Cu drag de portul tradițional sibian” poate fi vizitată la linkul: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=116236778438941&set=a.5284595011603066 .

Imaginile, unele publicate acum în premieră, sunt mărturii peste veac ale sufletului, măiestriei și răbdării cu care au fost lucrate ii și cămăși, cătrințe și șurțe, pieptare și șerpare, vălitori, pălării și căciuli, din cele cinci zone etnofolclorice ale județului nostru: Mărginimea Sibiului, Valea Târnavelor, Valea Hârtibaciului, Țara Oltului și Țara Secașelor.

Conform Legii 102/2015, Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România este sărbătorită, anual, în cea de-a doua duminică a lunii mai, având menirea de a „evidenţia valorile inestimabile pe care le reprezintă costumele tradiţionale specifice fiecărei zone”.

Acțiunile CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu sunt posibile cu finanțarea acordată de Consiliul Județean Sibiu.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus