Vineri,
02.12.2022
Ceata
Acum
2°C

VIDEO A fost închis traficul pe șoseaua Alba Iulia. Primele cozi, pe malul Cibinului

VIDEO A fost închis traficul pe șoseaua Alba Iulia. Primele cozi, pe malul Cibinului

La ora 08:30 a zilei de vineri, traficul rutier pe ambele poduri peste Cibin de pe șoseaua Alba Iulia a fost închis. Este prima din mai multe închideri totale de trafic în cadrul șantierului de demolare și reabilitare a celor două poduri.

Închiderea totală a traficului rutier a fost anunțată pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică (6 – 8 mai 2022), pentru efectuarea unor lucrări de deviere a rețelelor de utilități. Vineri dimineață, constructorii de la Geiger Transilvania plănuiau să termine aceste lucrări mai devreme. ”Sperăm să terminăm lucrările de deviere astfel încât să redeschidem traficul rutier pe podul din aval din cursul zilei de duminică”, arătau constructorii.

De subliniat faptul că pe tot parcursul lucrărilor, traficul pietonal în zonă va continua să fie asigurat

Cu toate că traficul era relativ lejer la ora închiderii circulației pe cele două poduri, nu a fost nevoie de mai mult de zece minute pentru a se forma cozi în trafic. Primele au apărut pe malul Cibinului, pe sensul de mers înspre piața Cibin (strada Malului), acestea întinzându-se din dreptul magazinului Kaufland până la podul Neculce.

Cu repetiție

De duminică, atunci când sunt estimate finalizările lucrărilor de deviere a rețelelor, podul din amonte va rămâne închis, urmând a fi demolat, circulația urmând a fi redirecționată pe celălalt pod, cu câte o bandă pentru fiecare sens de circulație.

În locul podului din amonte va fi ridicat unul nou, cu trei benzi, una fiind dedicată virajului la dreapta, pe strada Maramureșului. După finalizarea acestuia, va fi închis traficul pe podul din aval, care va fi doar reabilitat. Lucrările au termen de finalizare luna aprilie a anului 2023.

Pe tot parcursul șantierului este de așteptat ca traficul să mai fie închis total de cel puțin cinci ori, în diferite faze ale lucrărilor.

Variantele propuse de autorități

Patru este numărul rutelor alternative propuse de autoritățile locale pe perioada lucrărilor:

- Drumul peste Câmpșor, între strada D. Cantemir din cartierul Ștrand și str. Rozmarinului din cartierul Turnișor. În acest context se va modifica și prioritatea în trafic în Piața Iancu de Hunedoara: prioritate vor avea cei care circulă pe ruta drum Câmpșor – str. Rozmarinului – Piața Iancu de Hunedoara, iar șoferii care circulă dinspre str. Gh. Asachi vor ceda trecerea.  

- Str. Autogării – Distribuției - strada Lemnelor - str. Mihail Kogălniceanu/str. Reconstrucției. Strada Lemnelor se transformă în sens unic în perioada lucrărilor la pod, dinspre strada Distribuției spre strada M. Kogălniceanu/Reconstrucției 

- Strada Malului – pod Neculce – strada Metalurgiștilor 

- Centura ocolitoare a Sibiului”, comunicat Primăria Sibiu

Citește și Începe infernul: podurile de pe șoseaua Alba Iulia se închid complet și apoi cu restricții până în 2023

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Marius

Acum 7 luni

pentru fluidizarea traficului ar trebui suspendata parcarea pe prima banda pe str. Malului
Raspunde

Der Konig

Acum 7 luni

O astfel de lucrare, e adevarat de amploare medie, nu justifica un termen de realizare de aproximativ 1 an, din moment ce partile esentiale ale noului pod vor fi realizate în mod prefabricat, la fața locului fiind realizată montarea. De asemenea, dată fiind importanța nodului rutier, în caietul de sarcini se impunea trecută obligația desfășurării lucrărilor în mare parte din perioada de noapte și în weekenduri. Singura veste bună este aceea că nu au câștigat atribuirea lucrării catastrofele de la Terra, NSA sau Comtram, ar fi durat 17 ani!
Raspunde

Sebi

Acum 7 luni

Corect cu Terra, NSA si Comtram.... cei mai slabi constructori, doar lucrari de mantuiala !
Raspunde

Andrei

Acum 7 luni

Acolo vorbim de o lucrare de arta care consta in demolarea si edificarea unui nou pod si RC la celalalt. Termenul este prelungit mult de faptul ca nu exista o inchidere totala ( aproape se dubleaza). Prefabricate la pot pot fi grinzile, restul este monolit si daca pui pe hartie un termen de 6-7 luni penttu un pod este mai mult decat rezonabil
Raspunde

Sibian Neimbecil

Acum 7 luni

Da, va fi cea mai mare capodopera de arta si cel mai mare pod din istorie, dintre magazinul Lidl si benzinaria Petrom!
Raspunde

Elzorab

Acum 6 luni

Da, probabil ca si japonezilor le trebuie cam 6-7 luni sa faca un pod. Chinezii tot cam asa construiesc. Am vazut o intersectie in Japonia afectata de un sink hole...toata prabusita. Refacuta la gata in cateva zile. In Romania problema e timpul...se scurge mai greu. A devenit rezonabil sa acceptam termene aberante. Ne multumim cu putin numai sa se faca ceva...din pacate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus